Belgisch achteraf protest tegen de tol

Blog
04-04-2016 | Door Iep van der Meer

De Belgen zijn massaal in opstand gekomen tegen de invoering van de tolheffing op de autosnelwegen. Een beetje laat, dat dan weer wel..

Op internet cirucleren kaartjes die suggereren dat heel België plat ligt op het moment. Dat schijnt niet helemaal zo te zijn maar er zijn wel degelijk ernstige problemen door blokkades van boze vrachtwagenchauffeurs. Zo zou het vliegveld van Charlerois inmiddels te maken hebben met een kerosinetekort doordat de aanvoer stil ligt.

Op zich begrijp ik de woede van de chauffeurs, en vooral van hun werkgevers wel, maar is het niet wat laat om nog in actie te komen? Wisten we vorig jaar al niet dat dit systeem er gewoon ging komen? Ik vind het wat merkwaardig om dan pas na invoering in protest te komen. Protesteren heeft namelijk veel meer zin als de besluitvorming door de politiek nog moet plaatsvinden.

Wat er nu gebeurt zorgt alleen maar voor heel veel chaos en schade waar bedrijven onder te lijden hebben die niks te maken hebben met deze problemen. Hopelijk weet TLN samen met de andere organisaties snel de lucht te klaren.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…