Bizar ongeval met dodelijke afloop

Blog
23-06-2016 | Door Iep van der Meer

In Duitsland is op de B198 bij Vipperow een ongeval gebeurt met dodelijke afloop. Een Scania trekker met een geladen oplegger kwam in botsing met een Fiat Ducato. De Scania chauffeur overleefde het ongeval helaas niet..

Dat klinkt als een hele slechte grap want hoe kan dat nou zou je zeggen. Zo'n Scania heeft toch een enorm veiligheids imago en bovendien zijn de huidige cabines allemaal nog getest volgens de strenge Zweedse cabinetesten. Die testen zijn overigens niet langer meer het criteria voor toelating in Zweden want daar vond Brussel wat van. De Zweden testen hun cabines nog steeds wel op hun eigenwijze wijze maar dat mag de import van andere merken niet tegenhouden. Om die reden kun je de laatste jaren ook gewoon een DAF SuperSpaceCab kopen in Zweden, of een Iveco Stralis Highroof. Dat kon vroeger niet want die cabines waren niet getest.

Toch zegt het allemaal niks als je deze indrukwekkende beelden ziet. De Fiat Ducato is volledig uit elkaar getrokken maar precies waar de chauffeur zat viel de impact mee. Die chauffeur stapte dan ook uit alsof er niks gebeurd was. De 58 jarige Scania chauffeur had minder geluk. Zijn cabine werd precies op de voor hem foute plek opengetrokken en dat leidde tot zijn dood. Zo zie je maar hoe kwetsbaar je bent als verkeersdeelnemer, zelfs in een stoere truck hoeft er niks te gebeuren.

 

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…