Blog
25-01-2016 | Door Iep van der Meer

Anema en Zn uit het Friese Arum zet al jaren Amerikaanse trucks in voor zijn eigen vervoer. Het begon met een Freightliner maar een jaar of vijf geleden kocht hij een gloednieuwe Peterbilt.

De superdikke trekker werd 'custom made' voor de Friese machinehandelaar en als bewijs daarvoor zit er een plaatje op het dashboard. In 2010 maakte ik de eerste rit mee van deze geweldenaar. Achter de toen nog nieuwe Peterbilt was een al net zo nieuwe Nooteboom Euro-dieplader gekoppeld. Als lading haalden we een Liebherr 954 op bij de importeur. Hier nog een keer de foto's van deze unieke Amerikaan die zijn geld verdient in ons eigen landje.

Ondernemers als Anema begrijpen dat je met de inzet van zo'n Yank heel veel extra aandacht op je bedrijf vestigt. Zo'n dikke neus is een rijdende billboard voor je eigen winkel, in dit geval de machinehandel. Dat zal niet altijd even praktisch zijn, en er zijn vast efficientere oplossingen voor het eigen vervoer van machines maar het is wel kicken. 'Niet omdat het moet, maar omdat het kan' zullen we maar zeggen!

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…