Blog
17-12-2015 | Door Iep van der Meer

Het dreigt een behoorlijk hete kerst te worden dit jaar. Niet alleen zijn de temperaturen veel te hoog voor de tijd van het jaar, ook verder lijkt alles in de brand te staan.

Ik weet niet wat er aan de hand is met deze wereld. Het begon allemaal met een stel idioten met piratenvlaggen, baarden en hele grote zwaarden in de zandbak in het Midden Oosten. Dat was het startschot voor de komst van honderduizenden vluchtelingen die, terecht of niet allemaal deze kant op kwamen.

Honderden verdronken tijdens de overtocht en hele hordes staan nu nog achter prikkeldraad te wachten op betere tijden. Of ze slaan gewoon je spiegels er af in Calais om een lift af te dwingen, die heb je er ook bij.

Los van alle ellende die de vluchtelingen problematiek met zich mee brengt lijkt ook de Nationale politiek te ontsporen. Ze rollen nog net niet vechtend over straat in Den Haag over een deal die inmiddels jaren oud is. 

In Geldermalsen deden ze dat vannacht wel trouwens, vechtend over straat rollen. Massaal kwam het volk in opstand tegen een gemeentebestuur dat dacht een mooie invulling te hebben gevonden voor een onrendabel stuk grond.

Wat je daar ook van vind, het is zo verschrikkelijk niet Nederlands allemaal, en al helemaal niet in deze tijd van het jaar. Kerst zou een feest van verdraagzaamheid en vrede moeten zijn maar daar ziet het er niet naar uit deze keer.

En nee, kerst zou ook niks met vrachtwagens te maken hebben maar toch doen deze foto's me meer aan kerst denken dan als ik nu naar buiten kijk. Deze plaatjes schoot ik vorig jaar april in Noorwegen tijdens de Scania Winterdrive. ">Klik hier voor dat verhaal, inclusief het filmpje!

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…