Eerst nieuwe chauffeurs, dàn platooning

Blog
07-06-2016 | Door Tim de Jong

Platooning houdt de gemoederen in chauffeursland behoorlijk bezig, blijkt ook vandaag weer uit een tweet van Chauffeurstoekomst. Wat wij als redactie van BIGtruck alleen zo moeilijk vinden is dat we echt hebben geschreven dat dit nog een jaar of tien bij ons vandaan is. En dat zelfs wanneer er meer en meer met platoonende trucks gereden wordt, er nog altijd chauffeurs nodig zullen zijn.

Dus wanneer Chauffeurstoekomst schrijft dat een trein niet rijdt zonder machinist, dan sluiten we ons daar van harte bij aan. Hetzelfde geldt voor het vliegtuig. Voor de duidelijkheid: Wanneer een vliegtuig opstijgt, is de landingsbaan waar het weer neerkomt, al bepaald. Zo vliegt het toestel er volautomatisch heen. Toch zitten er twee piloten in de cockpit, en niet lang geleden nog drie.

Zo zal het ook in het platooning tijdperk gaan. Dan nog een uitspraak van Chauffeurstoekomst waar BIGtruck zich graag bij aansluit. Dat is dat er tot die tijd, dus zeg 2025, geïnvesteerd moet worden door vervoerders en verladers in betere arbeidsvoorwaarden voor nieuw instromende chauffeurs. Zeker nu een groot deel van de circa 100.000 chauffeurs in Nederland met pensioen gaat, kan dit alleen ondervangen worden met nieuwe collega's die net zo fatsoenlijk betaald worden als zeg hun collega's in de buswereld. Die hebben er net weer enkele procenten bij gekregen.

In ons vak is ketenaansprakelijkheid geaccepteerd. Dus de verlader begrijpt inmiddels ook dat het in het transport niet langer kan zoals het geweest is. De verlader weet dat kwaliteit, en daarmee veiligheid, niet voor niks komen.

Lees ">hier het artikel van Chauffeurstoekomst in BIGtruck. 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…