Hek tegen 'wildpoepers' ter hoogte van Frans op den Bult

Blog
16-02-2017 | Door Tim de Jong

Er wordt een lang en hoog hek gebouwd langs de A1 ter hoogte van de parkeerplaats bij Frans op den Bult. Dat is bij de afslag Deurningen. Het hek is nodig om dat chauffeurs die de parking bij de truckstop niet kunnen betalen, hun behoefte doen in de berm. Dat meldt de Twentse krant Tubantia.

Die berm is redelijk breed, zodanig dat de uitbaters van de bekende truckstop Frans op den Bult er een wandelparkje willen aanleggen. Of dat doorgaat staat nog niet helemaal vast, maar iedereen die daar eens een nachtje over heeft gestaan, weet dat het een mooie plek is, een veilige stop,  en ook nog eens een goed restaurant.

Een en ander laat wel zien dat de prijsdruk en soms zelfs uitbuiting van chauffeurs en transporteurs, weer eens leidt tot hogere maatschappelijke kosten. Want zo'n hek wordt niet betaald door de veroorzakers van de overlast, om het eens met Trump te zeggen. De talrijke Oost Europese collega's zetten regelmatig de parking bij het iets verdrop gelegen De Poppe vast. Daar kost parkeren niks. Dat gaat regelmatig zo ver, dat er ook geparkeerd wordt op plekken die voor exceptioneel transport zijn bedoeld. De keurige parking van Frans op den Bult vinden ze te duur. Rijden ze door bij De Poppe, dan gaan ze bij het eerstvolgende tankstation staan, dat daar niet op is berekend.  Dat maakt dit nieuwe hek noodzakelijk. Het is mooi dat Rijkswaterstaat doorpakt en het hek er spoedig neerzet. Maar het gevoel dat er toch iets niet klopt, blijft knagen.

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…