Infra relatiedagen Hardenberg

Blog
03-02-2016 | Door Iep van der Meer

In Hardenberg worden tot en met morgen, 4 februari de Infra Relatiedagen gehouden. Ik nam gisteren even een kijkje op deze gezellige vakbeurs.

De voor ons zo vertrouwde locatie in Hardenberg wordt nu even niet gedomineerd door vrachtwagens, opleggers en alles wat daar bij hoort maar door aannemers, leveranciers van kruiwagens en andere bouwatributen en allerlei gemotoriseerd gereedschap. Uiteraard vonden we ook een paar vrachtwagens, want daar gaat het hier meestal over.

Opvallend is de Stoneslinger die voor de deur staat. Op basis van een Volvo FM is een opbouw geplaatst die allerlei losgestorte materialen tot wel dertig meter weg kan slingeren. Handig als je bijvoorbeeld een talud wilt beleggen met zand, grind of schors maar ook grind je tuin in blazen over het schuurtje heen behoort tot de mogelijkheden. In Canada schijnt deze techniek al veel gebruikt te worden.

Verder zijn er demonstraties met zuigtechniek. Om dit onder de aandacht te brengen zet Kooiker Zuigtechniek uit Staphorst onder meer deze twee leuke meiden in. Ik ben de laatste om daar grappen over te maken, maar het werkt wel. De demonstraties trekken namelijk veel belangstellenden.

En verder? Heel veel kraantjes, gravertjes en andere machines, maar ook heel veel aannemers, dienstverleners en ingenieursburo's die hun nieuwste innovaties tonen. Kortom, als je zelf ook regelmatig met een schep in je hand staat is het best een aanrader om even in Hardenberg een kijkje te nemen.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…