Introductie Scania 4- serie: Dat was schrikken!

Blog
22-08-2016 | Door Iep van der Meer

We staan nu aan de vooravond van de introductie van de nieuwe generatie van Scania. De scoop foto's van veldtest trucks hebben ons een paar jaar bezig gehouden maar op 23 augustus om 19.00 uur gaat het doek er definitief vanaf.

De foto's van de zwaar gecamoufleerde trucks maakten de tongen al behoorlijk los op internet maar met de uitgelekte miniatuur modelletjes lag het model letterlijk op straat. We mochten meer dan honderdduizend bezoekers op Iepieleaks.nl ontvangen en het bericht werd alleen al meer dan duizend keer gedeeld op social media. Heeft Iepieleaks daarmee het feestje bedorven voor Scania? Zeker niet, want de foto's waren via Facebook al uitgelekt. Door de publicatie op Iepieleaks ging het nieuws alleen wat sneller de wereld over.

Maar dan die reacties op de uitgelekte foto's. Wat een negatieve commentaren zagen we opduiken. Het mooie van internet is dat je alles maar kunt schrijven maar dat betekent ook meteen dat er nogal wat ongenuanceerde berichtjes opdoken. De ergste commentaren halen we dan weg, want schelden doen we niet maar desondanks lijkt het nieuwe model een grote schok. Nou, volgens mij valt dat reuze mee.

Ik neem je even mee naar de presentatie van de Scania 4-serie in 1995. De verzamelde pers waaronder ondergetekende kwam samen in Zweden voor de launch om daarna in Spanje de eerste kilometers te maken met de trucks. Na de legendarische Scania 3-serie was daar ineens die afgeronde cabine met zijn smalle front en die grote neusgaten op de hoeken. En dan die ei-gele kleur, hoe kregen ze het bedacht! Verder waren er heel veel kunststof delen die niet gespoten mochten worden van Scania. Dat kon niet volgens de Zweden want dan kon je het kunststof niet meer recyclen. Inderdaad, het woord 'milieu' was ineens bedacht en al bij de productie van een truck werd rekening gehouden met het slopen er van. De meeste eigenaars hadden daar echter niks mee op en lieten alles netjes in kleur spuiten.

De grootste schok was echter wat Scania de 'Topline' cabine noemde. Wat vonden we dat collectief een oerlelijk ding. Dat 'waterhoofd' was volgens velen zodanig lelijk dat we voor de voorpagina kozen voor het lage model. En dan dat interieur! Het conservatieve chauffeurslegioen keurde het bed boven de voorruit massaal af en vanaf dag één werden er cabines omgebouwd naar een meer traditionele indeling.

Scania, geschrokken van alle kritiek, begon vervolgens meteen met het ontwikkelen van een nieuwe generatie met de bedden achterin. Dat duurde een paar jaar maar met de introductie van de R- serie was de traditionele indeling terug. Veel chauffeurs waren in de tussentijd gewend geraakt aan dat toch wel fijne brede bed voorin en wat er toen gebeurde is helemaal het toppunt. De oude bedden en bovenkastjes uit de Scania 4- serie worden namelijk sindsdien in grote getale in de R-modellen gebouwd. En die Topline cabine? Daar zijn we helemaal aan gewend geraakt en inmiddels is die cabinevariant al jaren zo ongeveer het hoogst haalbare voor een Scania chauffeur.

We staan nu letterlijk aan de vooravond van de introductie van de nieuwe Scania generatie en ook deze keer zal het ontwerp flink wat commentaren opleveren. Wat ik met dit verhaaltje maar wil zeggen is dat het altijd even wennen is aan een nieuw model. Het leuke van deze industrie is echter dat het zoveel losmaakt als er wat nieuws gebeurt. Denk je echt dat een nieuw model koelkast of kopieerapparaat honderd-duizenden kijkers op een website trekt? Ik ben er van overtuigd dat Scania iets heel erg moois neerzet morgen en dat we daar heel snel aan wennen met ons allen. Hou onze websites in de gaten morgen want wij zitten bovenop het grote nieuws tijdens de presentatie in Parijs.

 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…