Nieuwe- en oude Renault Trucks

Blog
20-04-2016 | Door Iep van der Meer

Gisteren maakten we een rij-impressie met een Renault T-High Edition en toeval of niet, maar we kwamen nog nooit zoveel Renault trucks tegen!

Samen met 'Miss Renault' Eline de Vries en ondersteund door collega Tim de Jong maakten we er een mooi, nuttig en vooral ook gezellig dagje van. Trekker opgepikt in Beesd, vervolgens onze testtrailer van Pacton uit Ommen opgehaald en opnieuw beladen en vervolgens naar Venlo.

Kortom, de trailer staat nu weer goed en veilig beladen klaar voor het testseizoen, Eline heeft haar eerste vlieguren met een maximaal beladen oplegger in de pocket en wij hebben een puik verhaal voor BIGtruck online magazine.

Want wat valt er zo al op aan zo'n hoge -T cabine? Natuurlijk niet alleen de hoogte ja, maar toch vooral de subtiele afwerking van de cabine met dat spannende rode biesje. Van de hoge T rijden er niet zoveel. Als Renault niet uitkijkt, gaat deze hoge variant het minder goed doen dan zijn illustere voorganger, de Magnum. Het is niet voor niets dat we die nog regelmatig zien rijden.  

Het is even wennen weer, maar het uitzicht is mooi vanaf de eenzame hoogte van deze Renault Truck. En wat zie je veel trucks van dit merk als je er zelf mee rijdt! Nog nooit zagen we zoveel nieuwe, maar ook oudere Renault trucks op de weg. Opvallend waren deze klassiekers die waarschijnlijk onderweg naar Afrika nog één keer op de gevoelige plaat werden gezet. De oude R-serie trucks zien er nog goed uit en gaan waarschijnlijk nog jaren dienst doen in donker Afrika. Destijds was dit de eerste truck met schijfremmen op de vooras. Ook experimenteerde Renault bij dit model met een automatische versnellingsbak.

Binnenkort lees je alles over de Renault T- High Edition in BIGtruck online magazine!

 

Meer op iepieleaks.nl

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…