Blog
06-01-2016 | Door Iep van der Meer

Het aantal faillisementen in de detailhandel stijgt hard nu niet alleen V&D en MacIntosh met schoenenwinkels als Dolcis, Invito, Manfield omvallen. Eerder ging ook een keten als Halfords al failliet.

Hoezeer dit soort bedrijven dat voor een deel ook aan zich zelf te danken hebben, ze worden nu om zeep geholpen door een oneerlijke concurrent. De online warenhuizen zijn namelijk zodanig bereikbaar en goedkoop dat er niets in de detailhandel tegenop gewassen is.

Oneerlijk? Ja, dat is het wel degelijk. Een winkelier heeft namelijk allerlei belemmeringen en lasten. Het is niet alleen het dure pand, maar ook de daarbij behorende belastingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van 'precario rechten' voor een reclamebord wat op straat staat? Als online shop heb je daar geen last van, net als geen WOZ en andere heffingen. 

Stel je voor dat klanten in jouw winkel schoenen passen die ze vervolgens met hun mobieltje zonder blikken of blozen bestellen bij Zalando en consorten.. Het is van een ongekende lompheid, maar zo gaat dat dus vandaag de dag.

Wat ook helpt is dat die online jongens vervolgens voor een appel en een half ei hun spullen bij je thuis bezorgd krijgen door een Post.NL organisatie die kennelijk met toestemming van de belastingdienst ZZP chauffeurs uitknijpt alsof het sinaasappels zijn. Het zure is dat bedrijven als Zalando bereid zijn om miljoenen in de markt te pompen zonder ook nog maar één cent terug te verdienen. Tegen de tijd dat alle winkels omgevallen zijn komt de winst straks met bakken tegelijk naar binnen is de verwachting.

Nu wil de PVDA dat de regering steun geeft aan bedrijven als V&D om ze te helpen overleven. Volgens mij moet je dat helemaal niet willen. Wat veel beter werkt is een milieuheffing op online shopping. Leg op iedere zending maar rustig vijf Euro aan heffing, dan trekt het wel bij. Dat zou nog terecht zijn ook, want in plaats van een winkel vol te rijden met één enkele, fluisterstille Euro-6 truck worden nu woonwijken geterroriseerd door tientallen busjes die bij iedereen een doosje komen brengen. Dat effect van het door onze overheid gepromote E-Commerce was nooit voorzien en is volstrekt ongewenst.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…