A.Jansen & Dochters rijdt ze zelf!

Nieuws
18-05-2016 | Door Iep van der Meer

A. Jansen B.V. kennen we vooral als een echt DAF nest. Vorige week haalde Toon Jansen samen met zijn dochters Virgenie en Susanne een hele serie nieuwe betonmixers op uit Italië. Tot onze verbazing zijn dat niet alleen nieuwe DAF trucks maar ook een aantal mixers op basis van de Mercedes-Benz Arocs.

Directeur Toon Jansen besloot om de trucks voor een deel zelf op te halen uit het Italiaanse Udine. Een prachtige rit waarbij de trucks meteen lekker losgelopen zijn als ze straks aan de slag moeten. Jansen: ,,Zelf ophalen is vooral leuk en voor mijn dochters betekent het een stukje ervaring opdoen. Het gaat in totaal om 25 nieuwe trucks waarvan er 21 in Italië van een elf kuubs betonmixer werden voorzien door de Imer Group. Dat is een Italiaanse producent van betonmixers. 

De totale investering van A. Jansen omvat vijftien DAF- en tien Mercedes- Benz Arocs trucks. Alle 25 voertuigen zijn als 8x4 uitgevoerd. Nu kennen wij A.Jansen als een oude trouwe DAF klant. Het is dan ook opmerkelijk dat het bedrijf nu ook een aantal Mercedes-Benz trucks inzet. Toon Jansen: ,,Wij willen ons niet blind staren op één merk en soms moet je even verder kijken wat er nog meer te koop is. Deze Arocs trucks krijgen een kans om zich te bewijzen in onze vloot. We hebben vanaf Italië steeds gewisseld van auto om de verschillen een beetje te merken en ik moet zeggen dat ze prima rijden, maar dat geldt ook zeker voor de DAF trucks. Opvallend is wel de hoogte van de Arocs cabine. Het is een behoorlijke klim naar boven en daar moeten we wel even de juiste chauffeurs bij zoeken.''

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-08-2017
Vijfasser_heidenLR.jpg

Twee Mercedes Arocs 10x4 kippers voor Van der Heiden

Gebr. Van der Heiden uit Eemnes nam onlangs twee nieuwe Arocs 4745LK 10x4/6 trucks in gebruik. Mercedes-Benz…
Nieuws
06-09-2017
Moerkerken_1-1400.jpg

Arocs met HAD voor C.P. Moerkerken

C.P. Moerkerken Transport in Barendrecht heeft een Mercedes-Benz Arocs 2842 6x2 met een HAD vooras in bedrijf genomen.…
Nieuws
04-02-2020
DSC01382-BorderMaker.jpg

Een hele speciale Mercedes-Benz Arocs

Bij BIGtruck zijn we natuurlijk gek op alles wat wielen heeft, groot of klein en geschikt om iets er mee te kunnen…