Af fabriek midliftas op Volvo X-Low chassis voor Heijboer

Nieuws
29-08-2016 | Door Iep van der Meer

Heijboer Transport heeft de eerste Volvo FH X-Low trekker in ons land met een af fabriek gemonteerde liftas. Engeland specialist Heijboer kan niet zonder midlift as en deze oplossing van Volvo is een hele fraaie.

Volvo Trucks is de eerste truckfabrikant die de midliftas af fabriek op een X-Low chassis aanbiedt. De as heeft een capaciteit van 4,5 ton en is leverbaar voor  zowel Volvo FH als Volvo FM-trekkers en bakwagens. Naast snellere levering en het gebruik van uitsluitend originele Volvo-onderdelen, biedt het af fabriek concept van Volvo Trucks een verbeterde bodemvrijheid en een geoptimaliseerd eigen gewicht. De midliftas kan zelfs in combinatie met een lichtgewicht achterasinstallatie worden geleverd. De maximale brandstofcapaciteit van de verschillende chassisvarianten is 1.045 liter.

Heijboer Transport nam twee identieke Volvo FH 460 X-Low trekkers in gebruik met volledige luchtvering en drie instelbare rijniveaus. Dankzij de midliftas is de maximale wettelijke last van het tandemstel 16 ton. In combinatie met de extra lage koppelschotel kan Heijboer het laadvermogen van haar megatrailers, zowel in volume als gewicht, optimaal uitnutten. 

De Volvo FH-trekkers hebben dankzij de midliftas een GCW van 44 ton, in Groot-Brittannië het maximaal treingewicht voor 6-assige combinaties. “De crux zit voor ons niet zozeer in het totaalgewicht, maar in de individuele asdruk”, legt Arnold-Jan Willemse, directeur van Heijboer Transport, uit. “We vervoeren veel deelladingen. Hoe meer volume er achter uit gaat, hoe hoger het gewicht op de koppelschotel. Met de midliftas op een laag chassis hebben we 4,5 ton meer speling.”

De configuratie kwam tot stand op advies van Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Breda. Willemse is al jarenlang vaste klant en heeft ook het onderhoud van zijn wagenpark, bestaande uit 125 trekkende eenheden, volledig uitbesteed aan Bluekens.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-02-2018
Marco_Eitens_2_pers_2018-1400.jpg

Eerste Lowdeck nextgen Scania voor Marco Eitens

Marco Eitens uit Katwijk kreeg vandaag de sleutels overhandigd van de eerste af-fabriek geleverde New Generation…
Nieuws
28-12-2018
Foto_DAF_XF_Jan_de_Rijk_Transport-1400.jpg

De goede voornemens van Jan de Rijk Logistics

Jan de Rijk Logistics nam 'de blauwe' De Rooy over, en daarmee heel veel werk voor DAF Trucks. Het is dan…
Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…