Nieuws
29-03-2017 | Door Iep van der Meer

Alblas Transport investeert in twintig nieuwe MAN trekkers. In totaal omvat de vloot 150 voertuigen en het aandeel MAN daarin groeit stevig. De nieuwe trekkers zijn van het type TGS 18.360 4x2.

Al sinds 1896 biedt Alblas zijn diensten aan, al ging dat aanvankelijk met roeibootjes. Later volgden er grotere schepen en in de jaren dertig van de vorige eeuw deed de automobiel zijn intrede. Vlak na de oorlog kwam het internationale transport op gang, aanvankelijk naar Zwitserland. De focus ligt vandaag de dag op vervoer van temperatuur gecontroleerde gevaarlijke stoffen op de hoofdassen tussen West- en Oost Europa. Alblas Transport heeft naast de hoofdvestiging in ‘s-Gravendeel vestigingen in het Duitse Gildehaus, Emsbüren en Jacobsdorf; het Poolse Rzepin en in Brasov in Roemenië.

Opmerkelijk is dat Alblas ook een vestiging heeft in Ürümqi in West China. ‘’Die Chinese vestiging is puur een strategische. We verwachten dat de goederenstromen in de toekomst over land naar Europa trekken. Er rijden nu twee van onze MAN-trucks en we verwachten daar in de toekomst verdere groei’’, aldus Siebe Alblas. Samen met zijn broer Quirijn vormt hij de vijfde generatie directie van het familiebedrijf.

De nieuwe voertuigen zullen hoofdzakelijk ingezet worden voor transport van en naar het logistieke centrum in de Duitse plaats Emsbüren. Omdat de vestiging geschikt is voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen zijn alle voertuigen volledig uitgerust om deze goederen te kunnen vervoeren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-02-2019
Eoctrans-vrachtwagen-truck-800x450.jpg

Alblas rijdt dit keer van Frankrijk naar China

Afgelopen november zagen we hoe de Nederlandse vervoerder Alblas een transport over de weg uitvoerde van…
Nieuws
27-11-2018
Alblas-IRU1LR.jpg

Alblas rijdt van China naar Europa in 13 dagen

Voor de eerste keer is een truck met een lading onder TIR Carnet van China naar Europa gereden. Dat meldt…
Nieuws
24-08-2021
Volvo_China.jpg

Volvo gaat trucks bouwen in China

Volvo neemt de truckdivisie van JMC over die een fabriek heeft in de provincie Shanxi. Hiervoor betaalt Volvo iets meer…