'Belgische justitie doet invallen bij Jost Group'

Nieuws
08-05-2017 | Door Tim de Jong

De Belgische justitie heeft invallen gedaan bij filialen van de Belgische vervoerder Jost Group, melden diverse Belgische media. Het gaan om een groot onderzoek naar sociale fraude. Het federaal parket verdenkt er het transportbedrijf van in ons land tussen 2014 en 2016 miljoenen euro’s aan sociale premies te hebben ontdoken.

Het bedrijf, bekend van de grote vestiging buiten Luik, zou brievenbusfirma's in Roemenië en Slowakije hebben opgericht om zo chauffeurs uit die landen in België te laten werken en zo te ontsnappen aan de sociale premies. Ook in Luxemburg zou Jost een dergelijke constructie hebben opgezet. De omvang van de sociale fraude wordt geschat op 55 miljoen euro. Op deze manier zou met 1100 chauffeurs worden gewerkt.

Het zwaartepunt van de gerechtelijke actie ligt in Wallonië, waar Jost veel vestigingen heeft. Maar ook in Vlaanderen zijn er volgens de Belgische collega's invallen, onder meer in de provincie Antwerpen. In totaal zou het om twintig vestigingen van het bedrijf.  Er zijn ook gerechtelijke acties aan de gang in Roemenië, Luxemburg en Slowakije, aldus de Belgische collega's. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2017
Roland_Jost_balkje.jpg

Roland Jost in de gevangenis

Na de grootscheepse acties van de Belgische justitie is directeur- en topman van de Jost Group Roland Jost gevangen genomen.
Nieuws
15-09-2017
Jost_Group.jpg

Jost Group werft 50 Belgische chauffeurs

Het Belgische bedrijf Jost Group, waarvan algemeen directeur Roland Jost onlangs korte tijd in een cel moest doorbrengen…
Nieuws
20-01-2019
Sitra.jpg

Belgische Inspectie doet inval bij Sitra

In België zijn politie en inspectiediensten binnengevallen op het hoofdkantoor van vervoerder Sitra in Ieper.…