Nieuws
27-02-2017 | Door Iep van der Meer

Drenthe is weer een stuk veiliger geworden door de inzet van een nieuwe brandweerman. Sorry? Jazeker, een BrandweerMAN! De MAN TGM 15.290 4x2 is opgebouwd door Rosenbauer met een AT opbouw met een bijzonder luxe manschappencabine.

Bijzonder luxe ja, want aan de deur zit een prachtige uitdraaiende opstap die blokkeert als je er op gaat staan. Dat werkt heel veilig, ook als je bepakt met volle uitrusting heel snel moet uitstappen. In het interieur is op fraaie wijze gebruik gemaakt van led verlichting waardoor de brandweermensen in stijl naar hun klus vervoerd kunnen worden.

De nieuwe MAN is ontwikkeld, opgebouwd en afgeleverd door DRV, en dat staat voor Dutch Rescue Vehicles. De voertuigen hebben een tankinhoud van 2.000 liter en een pompcapaciteit 3.000 l./min. Daarnaast zijn de voertuigen voorzien van een door DRV speciale ontwikkeld ARBO ladderrek. Op het rek worden onder andere diverse ladders en zuigslangen opgeborgen. Met een druk op de knop schuift deze omlaag, waardoor er nooit op het dak geklommen hoeft te worden.

De AT opbouw is voorzien van kasten die vol zitten met allerlei gereedschappen, slangen en hulpstukken. Alles heeft een vaste plek en alle kasten zijn voorzien van LED verlichting. Het ziet er bijzonder high-tech uit, maar toch is de bediening eenvoudig. Alexander heer Lensen: ”Eén van de wensen van onze mensen was dat de pomp nog met kranen en afsluiters te bedienen was. Eenvoud in de bediening kan seconden schelen en hoe belangrijk de factor tijd is hoeven we niemand uit te leggen in dit vak.’’ De MAN brandweervoertuigen worden ingezet door de hele Veiligheidsregio Drenthe. Voor reparaties en onderhoud maakt de Veiligheidsregio gebruik van de diensten van DRV en de lokale MAN dealers in de regio.

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-01-2017
Brandweer1.jpg

Als de brandweer met een Scania!

'Gaan als de brandweer' is een gevleugelde chauffeursuitspraak maar met deze Scania kan dat ook echt! Het instituut Fysieke…
Nieuws
18-12-2019
640_2019_Brandweer_Twente_009.jpg

Renault 4x4 brandweerwagens voor Twente

De Brandweer Twente heeft zes nieuwe 4x4 brandweerwagens in gebruik genomen. Het gaat om Renault Trucks D280 4x4…
Nieuws
26-01-2021
volvo-fm-crew-cab.jpg

Volvo FM Crewcab: 9 personen in een truck!

Volvo presenteert de nieuwe FM met Crew Cab. Deze nieuwe cabine is geschikt voor maximaal negen personen en…