Compleet uitgeruste Scania's voor VTS Boxmeer

Nieuws
12-04-2017 | Door Tim de Jong

VTS Boxmeer, een van de grootste transporteurs van medicijnen in Europa, kocht recent opnieuw Scania's, maar nog niet van de nieuwe generatie. Na in 2014 voor het eerst twee Scania’s gekocht te hebben, nam het bedrijf in 2016 weer vijf nieuwe R410 Topline trekkers in gebruik. Recent plaatste het bedrijf een order voor nóg eens vijf nieuwe Scania’s.   

De keuze van VTS voor Scania is des te meer opmerkelijk omdat het merk destijds geheel nieuw was in de vloot van 125 voertuigen. “We kozen toen voor de R410 Topline vanwege de goede berichten uit de markt en het feit dat de dealer zo vlak bij ons gevestigd is”, al dus directeur/eigenaar van VTS Joost Hafmans. “Daarin zijn we zeker niet teleurgesteld. De Scania's hebben zich het afgelopen jaar volledig bewezen met een prima verbruik en een hoge uptime. Ze zijn betrouwbaar gebleken. Ook over de dealer hebben we niets te klagen. Vandaar dat we recent weer een order hebben geplaatst voor nog eens vijf nieuwe trucks.”

Volgens Hafmans rijden zijn chauffeurs er graag op. Dat zal niet in de laatste plaats zijn vanwege de rijke uitrusting waarmee VTS zijn chauffeurs op pad stuurt. Ook deze vijf R410 Toplines beschikken naast het geautomatiseerde OptiCruise schakelsysteem ook over de vrijloopretarder, die zowel voor meer veiligheid als voor een nog beter verbruik zorgt, zegt Scania. Verder zijn de trekkers uitgerust met onder meer standairco, koelkast, Xenon koplampen, de premium bestuurdersstoel en het Scania Driver Package als wel het premium radionavigatiesyteem met een groot kleuren TFT-scherm. Uiteraard ontbreken ook AEB, LDW en ACC niet.

“Ik vind een beetje goede en vooral veilige uitrusting heel belangrijk voor de jongens,” meent Hafmans. “Ze rijden gemiddeld 140.000 km per jaar en wij vragen veel van ze. Wij rijden voornamelijk geconditioneerde medicijnen door heel Europa. Maandelijks verwerken wij zo’n 2.000 tot 2.500 deelpartijen en zo’n 700 tot 900 ladingen. Dat is een heel bijzondere supply chain waarbij niets fout mag gaan. Daarom rijden wij alleen met eigen mensen en eigen voertuigen.”

Binnen de kwaliteitszorg die VTS nastreeft is er ook veel aandacht voor training. “We zijn daarom blij met de kosteloze rijtraining die Scania aanbiedt bij elke nieuwe auto. Dat is meteen een goed moment voor een chauffeur om ook voor zichzelf weer eens de puntjes op de i te zetten. Verder nemen we ook rijstijltrainingen af. Alleen sturen we daar onze chauffeursmentor die dat dan weer overbrengt op de rest van de chauffeurs. We merken dat met name dit soort trainingen een positieve invloed heeft op zowel het verbruik als het aantal schades.” 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-06-2016
SandstraPB2.jpg

Scania R580 8x4 voor Sandstra Easterein

B. Sandstra & Zn. uit het Friese Easterein heeft met een Scania R580 LB8x4/4HNB een regelrechte primeur in…
Nieuws
21-02-2018
28059389_10212478240045381_4995515915221881052_n.jpg

De nieuwe van Patrick van den Hoeven!

Wat je hier ziet is de nieuwe Scania R580 van Patrick van den Hoeven, maar wacht eens even, hij is helemaal niet…
Nieuws
16-11-2019
Scania_V8_blog_2_LR.jpg

Scania doet boekje open over de toekomst van de V8

Als redactie van BIGtruck worden we de laatste tijd erg vaak uitgenodigd bij nieuwe trucks die hun werk…