Nieuws
10-04-2017 | Door Iep van der Meer

Dobbe Transport uit Roelofarendsveen heeft een hele serie nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat om trucks uit alle DAF series, namelijk LF, CF én XF.

van de honderd trucks in de vloot van Dobbe Transport draagt bijna de helft het DAF logo op de grille. De ervaringen zijn goed, ook met de nieuwe Euro 6-trucks. De LF’s doen naar volle tevredenheid dienst in de distributie met gemiddeld 40.000 kilometer per jaar. De CF-modellen draaien mee in de Benelux-distributie en de DAF XF-trekkers zijn voor de grotere afstanden met jaargemiddeldes tot 200.000 kilometer.

‘Het vertrouwen is er in DAF en de ervaringen zijn goed, dat speelt zeer zeker mee bij de keuze’, aldus Eric Dobbe. ‘Toegegeven, we letten daarbij vooral sterk op kosten. We kijken naar de reparatie- en onderhoudsgevoeligheid maar ook het brandstofverbruik. We monitoren deze zaken continu. Niet dat we de ervaring van chauffeurs uitvlakken. Ook zij moeten zich thuis voelen in een truck. Overigens geven we veel aandacht aan begeleiding. We stimuleren onze chauffeurs op een positieve manier in hoe ze beter kunnen presteren en efficiënter kunnen rijden, dus tegen lagere kosten.’

Dobbe investeerde niet alleen in nieuwe DAF trucks. In Roelofarendsveen werd ook geïnvesteerd in een uitbreiding van de op- en overslagfaciliteiten met meer dan 1000 vierkante meter. Dobbe Transport heeft ook een eigen vestiging in het Franse Avignon.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2020
cid_F4642A07-304C-4B9E-83A6-3A3B73061A3D.jpg

Acht nieuwe sterren voor Dobbe Transport

Dobbe Transport uit Roelofarendsveen heeft maar liefst acht nieuwe Mercedes-Benz trucks besteld. Het gaat om twee…
Nieuws
10-03-2017
Vlist1.jpg

Extra lage combi's voor Van der Vlist Twente

Hoe lager hoe beter, dat geldt voor het vervoer van allerlei machines. Van der Vlist Twente BV zocht dan ook…
Nieuws
06-06-2018
MBH-DAF3.jpg

Fraai gespoten DAF's voor MBH Transport

MBH Transport uit Barendrecht heeft het wagenpark onlangs flink uitgebreid. Er kwamen tien nieuwe, fraai gespoten…