Nieuws
25-02-2017 | Door Iep van der Meer

Na de introductie van de nieuwe Scania R- en S- modellen vorig jaar is het wachten nu op de nieuwe P- en G- modellen en de nieuwe bouwvoertuigen. Deze foto's kregen we vandaag van onze Zweedse spotter Jonas Alfons en die laten een nieuwe P- serie zien zonder camouflage.

Het ziet er naar uit dat hij af is, deze nieuwe P cabine. Afgezien van de zwarte vlakken in de grille heeft Scania er niks meer aan gedaan om het uiterlijk te verhullen. Dat is natuurlijk ook geen hele grote verrassing meer want de nieuwe S- en R- serie rijden ook al lang rond. Ongebruikelijk op een veldtest auto is dat ook het vermogen al prijsgegeven wordt. Op de grille staat P-360 en dat spreekt boekdelen.

Met de nieuwe generatie pakt Scania het meteen goed aan door het hele programma te vervangen. Dat is ook logisch, want dit merk werkt al jaren met een modulair platform waarbij zo veel mogelijk delen voor alle modellen gebruikt worden. De P- cabine is dan ook gewoon een lager model, en naar verwachting zal er nog een tussenmaatje komen in de vorm van een G- serie. Leuk is dat het standaard dak voor de slaapcabine al heel veel ruimte lijkt te bieden. Hier boven komt er echter ook nog een Highline versie van de P. Die truck kun je al zien op ">www.iepieleaks.nl.

Meer truckscoops zien? Check ">www.iepieleaks.nl 

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-05-2017
pcab_copy.jpg

Scania P-serie lijkt er aan te komen!

Na de introductie van de grote jongens van Scania volgen nu de construction en distributietrucks. Deze foto's kreeg…
Nieuws
03-05-2017
Pscoop4_copy.jpg

Scania komt met meer nieuws!

Scania komt dit jaar met nog veel meer nieuws. Het wachten is niet alleen op de nieuwe P- en G- modellen, maar ook op de construction…
Nieuws
13-03-2017
Sluimers1.jpg

Oud en nieuw bij Sluimers Transport

Sluimers Transport kiest voor Scania New-Gen en huidig model volgens het officiële persbericht van Scania Nederland.…