De nieuwe Sherpa van Mammoet Rallysport!

Nieuws
07-11-2016 | Door Iep van der Meer

De nieuwe Renault Sherpa waarmee Martin van den Brink de komende Dakar rally gaat rijden is af. Dat wil zeggen, hij doet het. Alle fine-tuning moet nog gedaan worden en daarvoor is Martin in Tsjechië aan het testen met de nieuwe truck.

Het mag een wonder heten dat de nieuwe Sherpa nog tijdig gebouwd kon worden want daar zag het even niet naar uit. Na de brand in de vorige Sherpa leken alle kansen op deelname aan de komende Dakar rally in rook op te gaan. Dat het toch gelukt is komt door de medewerking van de sponsors, maar vooral ook door de onvoorwaardelijke inzet van de mannen van het team, en van MKR Adventure in Tsjechië. Daar is de laatste weken koortsachtig in een moordende ploegendienst gewerkt om de nieuwe rallytruck op tijd af te krijgen. Vandaag kregen we dit filmpje binnen en het ziet er naar uit dat het gelukt is!

De Sherpa is officieel een militair voertuig van Renault Trucks. Op de foto zie je een 4x4 model met slaapcabine, en dat komt het dichtste bij de truck waar Martin mee rijdt. Aan de militaire truck kun je zien dat de cabine nog de aloude 'club van vier' cabine is waar vroeger Volvo, DAF, Saviem en Magirus Deutz mee reden. Uiteraard is de rallytruck voorzien van een heel nieuw ontwikkelde aandrijflijn. Daarin staat de van Volvo afkomstige D13 motor met een vermogen van meer dan 900 pk. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-09-2016
Sherpafik.jpg

Weer brand bij Mammoet Rallysport

Martin van den Brink maakt voor de tweede keer een alles vernietigende brand mee in zijn rallytruck. Nadat vorig jaar…
Nieuws
06-06-2016
Sherpa1.jpg

Renault Sherpa rallytruck voor Martin!

De afgelopen Dakar Rally was een drama voor Martin van den Brink. Zijn uitgebrande Renault rallytruck ontnam hem…
Nieuws
11-07-2016
Sherpa1.jpg

Mammoet Rallysport op kop in Silk Way Rally

Het team van Mammoet Rallysport heeft de Kamaz jongens op eigen bodem meteen een eerste tik uitgedeeld. Martin…