Europa in actie tegen Franse boetes

Nieuws
25-03-2016 | Door Tim de Jong

Klagen over Europa is zo'n beetje de tweede natuur van menig Nederlander. Maar de gang van zaken rond de Frans boetes bij dubbel bemand rijden laten zien hoe Europa functioneert wanneer je de gangbare wegen bewandelt.  Begin maart zijn in Frankrijk forse borgsommen opgelegd aan chauffeurs die dubbelbemand rijden in verband met de onderbreking van de rijtijd. TLN heeft aangegeven de Franse controlediensten fout zitten met hun huidige manier van handhaven. TLN heeft meteen diverse acties ondernomen om deze wijze van handhaven in Brussel onder de aandacht te brengen.

Inmiddels heeft TLN het volgende bevestigd gekregen. De Europese Commissie is een zogenaamde pre-infractieprocedure gestart. Dat betekent dat ze de Franse autoriteiten om opheldering hebben gevraagd over de uitgedeelde boetes. De Franse autoriteiten hebben zes weken de tijd om hier op te reageren.  TLN is verheugd dat de Europese Commissie dit zelf snel oppakt, er zijn voorbeelden bekend waarin dit langer geduurd heeft.

Intussen is helaas de enige manier om zeker te weten onderweg niet met dergelijke borgsommen te worden geconfronteerd, het nemen van onderbrekingen volgens de Franse, afwijkende uitleg.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-04-2016
CRS-Francais.jpg

'Toezegging van Frankrijk inzake dubbelbemand rijden en rusten'

Frankrijk heeft tijdens een vergadering in Brussel waar het moest uitleggen waarom er ineens…
Nieuws
17-03-2016
autoroute-france.jpg

TLN: 'Franse politie zit echt fout'

Volgens TLN zit de Franse politie echt fout met het beboeten van Nederlandse dubbele bemanningen die na 4,5 uur rijden,…
Nieuws
29-03-2019
Calais_LR_1.jpg

Chauffeurs riskeren Britse boetes door acties in Calais

Vrachtwagenchauffeurs die door ‘blokkeer-douaniers’ in Calais hun rijtijd overschrijden, riskeren…