Nieuws
27-01-2016 | Door Iep van der Meer

 

Logistiek dienstverlener G.Snel in Woerden heeft voor een uitbreiding van de vloot gekozen voor MAN trucks. Binnenkort zullen er tien nieuwe trekkers worden afgeleverd.

De nieuwe trucks vormen deels een verjonging en verduurzaming van de vloot, en deels een uitbreiding. Het fijnmazige Benelux netwerk van G.SNEL vraagt om een allround distributietrekker met ruimte en comfort voor de chauffeurs. De combinaties gaan met tientallen adressen op pad wat een gemakkelijke in- en uitstap van de cabine vraagt. Tegelijk rijden de trekkers ook op lange afstanden naar België en Luxemburg. Alle aangeschafte MAN trekkers worden LZV gekeurd. G.SNEL rijdt al met meerdere LZV’s in dubbele city-trailer-uitvoering.

Dag/nacht inzet
Naast een dag-inzet in het distributienetwerk worden de auto’s ook in de nachtdistributie ingezet. Voorafgaand aan de keuze voor MAN heeft Snel met vijf verschillende merken uitgebreide testen gedaan. Brandstofverbruik, veiligheid en comfort voor chauffeurs waren naast de investering en de verwachte kostprijs per kilometer doorslaggevend. Bij de metingen op brandstofverbruik is ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de dag- en de nacht-inzet. Ook de beoordeling van de chauffeurs heeft ook een belangrijke rol gespeeld. Het overzicht vanuit de bestuurderspositie is in stadsdistributie bij G.SNEL van wezenlijk belang.

Van Leeuwen Truckservice
Voor de trekkers is gekozen voor de MAN TGS 18.400 BLS Euro 6 met een LX cabine variant. De auto kenmerkt zich door een lage instap wat door de chauffeurs als zeer prettig wordt ervaren. Het geluidsniveau in de cabine is tijdens het rijden aangenaam laag en draagt bij aan een ontspannen rit. De tien trekkers zijn geleverd door Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen. Overigens bewijzen de foto's dat het niet de eerste MAN trucks zijn die G.Snel inzet. Het bedrijf maakt al jaren gebruik van dit Duitse truckmerk.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-02-2020
MAN_TG_range2020-33.jpeg

Nieuwe generatie van MAN gepresenteerd

Na maanden van spionagefoto’s en geruchten is het nu een feit, de nieuwe generatie van MAN is officieel onthuld.…
Nieuws
17-05-2021
mantgxverwaaltransport2.jpg

Vier nieuwe MAN’s voor Verwaal Transport

Voor Verwaal Transport uit het Zuid-Hollandse Stolwijk is MAN een vanzelfsprekendheid. Bijna alle trucks uit de…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…