Nieuws
24-09-2016 | Door Iep van der Meer

Na de Chinese en Koreaanse opmars van truckmerken lijken nu de Russen ook plannen te maken om de West- Europese markt te betreden. Zo toont het Russische GAZ de Gazelle en Ural modellen tijdens de IAA.

Opvallend aan de nieuwe 'Next' lijn is het modulaire concept. Van bestelauto tot de zwaarste truck delen dezelfde cabine. Kijk maar eens naar de voorruit en de deuren, die passen in alle modelletjes. Ook opvallend is het hoge afwerkingsniveau van deze Russische bedrijfswagens. Achter het stuur van zo'n truck waan je jezelf in een Amerikaan. En ja, ik geeft toe, die Yanks kunnen zich ook niet helemaal meten naar onze Europese standaard maar het ziet er allemaal heel erg volwassen en serieus uit.

Aardig is de 7,5 tons truck met een Cummins CNG motor. Verder zijn het allemaal Russische dieselmotoren wat de klok slaat. De zwaarste truck is een 21 tons 6x6 kipper met een laadvermogen van tien ton. De motor is een Russische YMZ met 312 pk. Helaas voor ons is deze motor nog niet in Euro-6 leverbaar en de marktintroductie zal nog even op zich laten wachten. 

Of Europa zit te wachten op Russische trucks, en dan ook nog eens met een neusje valt te betwijfelen. Toch is het leuk om dit soort trucks te kunnen bekijken en dat is nou precies de charme van de IAA. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-09-2019
ural_nowy_przod_2019.jpg

Iveco Turbostar cabine leeft voort

De Iveco Turbo- serie cabine uit de Jaren zeventig leeft voort in Rusland. Het Russische merk Ural gebruikt hem namelijk…
Nieuws
16-03-2023
Kooiker Logistiek

DAF XF en XD trekkers voor Kooiker Logistiek

Kooiker Logistiek heeft een serie van vijf DAF NGD trucks in gebruik genomen. Het gaat om één XF en vier XD…
Nieuws
15-11-2016
Poel2.jpg

Klaas de Poel kiest weer voor Renault T

Krenten & Rozijnen staat er in grote letters op de oplegger van Klaas de Poel. Een mooie vorm van reclame,…