Gerard de Rooy niet naar Dakar

Nieuws
21-04-2017 | Door Tim de Jong

Volgend jaar zal Gerard de Rooy niet van start gaan in de Zuid Amerikaanse Dakar rally. In plaats daarvan gaat hij meedoen aan de Africa Eco Challenge. De Argentijn Frederico Villagara start wel in Buenos Aires.

De Rooy neemt verder deel aan de SIlk Way rally in de zomer van 2018, van Moskou naar de Chinese stad Xi'an.  beschouw ik als de ultieme test. We doen daar met drie trucks mee: Ton van Genugten, Artur Ardavichus en ikzelf. Ik kijk uit naar beide races.”

De Africa Eco Race start eind december in Monaco om via Marokko en Mauretanië op 16 januari te eindigen in de Senegalese hoofdstad Dakar. Gerard de Rooy gaat de strijd aan met zijn gloednieuwe Iveco Powerstar, die uiterlijk niet veel verschilt van de huidige, maar onderhuids totaal anders is. “We hebben eerder deze maand de eerste tests gedaan in Marokko en zullen de komende maanden uitvoerig blijven testen”, zegt De Rooy.

Het team wordt dus opgesplitst in januari, met een deel in Afrika en een deel in Zuid-Amerika. In elk geval zal Federico Villagra met zijn Iveco Powerstar meedoen aan de 40ste editie van de Dakar, die op 6 januari begint in Lima om twee weken later, via de duinen van Peru en de hoogvlakte van Bolivia, te finishen in Córdoba, Argentinië.

“De komende weken gaan we nader bekijken hoe we het team gaan opsplitsen en bepalen wie naar Afrika gaan en wie naar Zuid-Amerika om de beste service te verlenen aan zowel mij als Villagra. De details zullen in de loop van de zomer bekend worden”, verklaart Gerard de Rooy.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-10-2018
A97K0871.jpg

Team De Rooy met vier trucks naar de Andes

Petronas Team De Rooy Iveco zal met vier trucks deelnemen aan de Dakar Rally. Naast Gerard de Rooy, Federico…
Nieuws
16-01-2016
unnamed_25.jpg

Gerard de Rooy wint Le Dakar 2016

Door de etappe van vandaag uit te rijden heeft Gerard de Rooy de Dakar van dit jaar gewonnen. Uiteindelijk deed hij 1…
Nieuws
06-01-2016
BTGerard.jpg

Gerard de Rooy wint het rondje om Jujuy

Na een hele spannende strijd tussen Gerard de Rooy en Peter Versluis was het de Iveco-rijder die nipt won. Op een…