Gerhard 'GST' Stadler 6,5 jaar in de cel

Nieuws
04-12-2015 | Door Tim de Jong

Oostenrijkse media melden dat een bekende vervoerder daar voor 6,5 jaar de gevangenis in moet. Het betreft Gerhard Stadler van GST Stadler uit het Oostenrijkse Peuerbach. In 2012 werd het bedrijf nog failliet verklaard en verhuisde het naar vestigingen in Tsjechië en Roemenië, waar ook de chauffeurs vandaan komen.  

Stadler werd veroordeeld nadat de rechter hem gesommeerd had en verklaring af te leggen. Het bedrijf heeft jarenlang chauffeurs illegaal werk verschaft. Sociale premies afdragen gebeurde niet, waardoor een claim ontstond van 40 miljoen euro. Daarop volgden genoemde faillissementen, waarna de situatie alleen maar erger werd. Er werd met geld geschoven tussen nieuwe en failliete bedrijven. Zo stalde Stadler 7,2 miljoen euro in een bedrijf wat de facto niet meer bestond, om zo belasting te ontduiken en zichzelf ruim te bedelen.

Stadler werd op 4 mei gearresteerd en moet nu 6,5 jaar de cel in. Er lopen nog diverse onderzoeken tegen hem. Hij zou de afgelopen jaren met zijn illegale werkwijze 6,4 miljoen euro vergaard hebben. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-02-2020
was_ophangen_LR.jpg

België: Drie bedrijven veroordeeld vanwege sociale dumping

De rechtbank in Brugge heeft drie directeuren van evenzoveel bedrijven tot gevangenisstraffen…
Nieuws
30-10-2018
IMG_8088_1.jpg

Europees rommeltje rondom vakbekwaamheid

Met de import van niet Europese chauffeurs die hier met een werkvergunning aan de slag kunnen vraagt menigeen…
Nieuws
08-11-2018
oplegger_A67.jpg

Geen plek op parking, oplegger op de vluchtstrook

Gisteravond trof de politie een afgekoppelde oplegger aan op de vluchtstrook van de A67. De vluchtstrook…