Iveco Stralis 'Light' voor Van der Kooij

Nieuws
20-02-2017 | Door Tim de Jong

P. van der Kooij Groep uit Schiedam heeft onlangs een nieuwe Iveco Stralis Super Light in gebruik genomen. Deze trekker met compacte slaapcabine is voorzien van 400pk sterke 9-liter dieselmotor en heeft een eigen gewicht van slechts 6794 kilogram. Dat is inclusief compressor en hydrauliekset. 

Onder de dagcabine van de Stralis Super-Light van P. van der Kooij bevindt zich een 400pk en 1700Nm Iveco Cursor 9 dieselmotor, gekoppeld aan de nieuwe 12-traps volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak. De extra lichte Iveco heeft een wielbasis van 3,65 meter en is uitgerust met aluminium Alcoa velgen, een compressor voor het blazen van zand en grind en hydrauliek voor de aandrijving van walking-floor opleggers. Knap mdus dat het totaalgewicht van de trekker onder de zeven ton kon blijven.

P. van der Kooij Groep is opgericht in 1970 door Piet van der Kooij. Toen startte het bedrijf met een containerwagen en een tiental containers. Enkele jaren later werd het diervoedertransport van Piet zijn vader overgenomen. In de jaren ’80 is het bedrijf uitgebreid met grindactiviteiten en werkzaamheden in de milieutechniek. Afval en hout worden door P. van der Kooij Groep in eigen beheer gescheiden, verwerkt en gerecycled. Niet veel later werd de techniek van het blazen en zuigen van dakgrind ontwikkeld en is P. van der Kooij Groep ook vervuild dakgrind gaan recyclen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-02-2016
Oenemavb3.jpg

Bulthuis oplegger voor Oenema

Oenema Transport uit Heerenveen rijdt met twee opvallende paarse DAF trucks. Eén van die twee vormt sinds dit weekend een…
Nieuws
19-09-2017
615_2017_Bosman_Nisse_005.jpg

Optimale uitnutting vooras bij GBosman Nisse

Bij GBosman Nisse rijden ze met nieuwe Volvo FH trekkers met 8-tons voorassen. Om die beter uit te nutten…
Nieuws
13-03-2019
Kraker-Donck3.jpg

Nieuwe Kraker trailer voor Fourage Donck

Fourage Donck uit het Vlaamse Wervik heeft een tweede Kraker schuifvloeroplegger in gebruik genomen. Het gaat…