Nieuws
24-04-2017 | Door Iep van der Meer

Jeroen Mense van The Outstanding Partner mag zich de trotse eigenaar noemen van de grootste en zwaarste autolaadkraan van Nederland. Op een Volvo FH 12x4 chassis werd door CCH een Erkin kraan met een capaciteit van 375 Ton/Meter gebouwd.

De grootste van Nederland was tot nu toe de Volvo van Huys in Venlo met een 365 Ton/Meter Erkin kraan. De nieuwe machine van Jeroen doet daar weer een behoorlijk stapje overheen op alle fronten, en daarmee heeft Jeroen officieel de grootste van Nederland.

Het Volvo chassis werd door terberg klaar gemaakt voor de enorme opbouw. Daarvoor was onder meer een extra as nodig. De enorme machine heeft een maximale hoogte van 64 meter en een bereik van 58 meter. Daarmee heeft 'The Outstanding Partner' zoals het bedrijf van Jeroen Mense heet een uniek stuk gereedschap in handen. De autolaadkraan wordt onder meer ingezet voor het bouwen van staalconstructies, het hijsen van bouwmaterialen en het plaatsen van glas in hoogbouw. Verder is de kraan geschikt voor bijvoorbeeld het plaatsen van machines, roltrappen en overige industriële klussen.

De Erkin 'World of Power' kranen worden gebouwd in Turkije. Dealer CCH in Halsteren bouwde dit exemplaar op het Volvo chassis en de hele opbouw is dan ook geheel in CCH stijl uitgevoerd. Dat wil zeggen zeer strak, en gebruik makend van alle mogelijke ruimtes met handige opbergmogelijkheden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-08-2020
43-IMG_3259-1400.jpg

De nieuwe krachtpatser van BRL berging!

In de nieuwe BIGtruck lees je alles over de nieuwe krachtpatser van BRL Berging. Het gaat om een Volvo FM 500 met…
Nieuws
02-11-2021
VELDHUIZEN_MERCEDS_8x2_ERKINS_ER172__lv_1_-1400.jpg

172 Tm Erkin kraan op Arocs chassis voor De Gier

De Gier uit Rotterdam heeft een nieuwe Mercedes-Benz Arocs vier asser met een indrukwekkende Erkin autlaadkraan…
Nieuws
05-04-2016
Damerkin2.jpg

Potig Erkin kraantje voor Jan van Dam

Jan van Dam Machinetransport uit Oudewater heeft wat we noemen 'een potig kraantje' aan zijn machinepark toegevoegd.…