Jumbo: Lege schappen dreigen

Nieuws
11-04-2017 | Door Iep van der Meer

Het zat er al aan te komen maar volgens de bonden liggen sinds vanmorgen de Jumbo distributiecentra in Veghel, Beilen, Breda, Elst, Raalte en Woerden stil.

De logistiek medewerkers van Jumbo eisen betere voorwaarden en meer loon dan de 1,5% loonsverhoging die Jumbo eerder aanbood. Een week lang stiptheidsacties bleek niet voldoende te zijn om Jumbo te overtuigen, vandaar dat er nu zwaardere middelen ingezet worden.

De trucks staan stil en de bevoorrading van de winkels is gestaakt. Dat zal heel snel zichtbaar worden in de supermarkten. De acties doen extra pijn vanwege het paasweekend wat er aan zit te komen. Pasen betekent net als kerst een behoorlijke piek in met name de wat luxere hapjes. Als het zo doorgaat dan profiteert Jumbo daar dit jaar niet van. De looneis die de bonden stellen is overigens 2,5 procent. Daarnaast moet de werkdruk verlaagd worden door meer echte banen te creëren. 

Ook bij Albert Heijn bestaat de kans dat er acties komen waardoor de winkels niet optimaal bevoorraad kunnen worden het komende Paasweekeinde. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-02-2020
FNV_leden.jpg

FNV kondigt acties aan in het wegvervoer

Vakbond FNV kondigt acties aan in het wegvervoer. “Onderhandelingen met werkgeversorganisaties TLN/VVT zijn op…
Nieuws
07-02-2020
Hema_mercedes.jpg

Forse loonsverhoging voor Hema chauffeurs

Hema is bereid om de lonen van medewerkers te verhogen. Dat blijkt uit een afspraak die Hema heeft gemaakt met…
Nieuws
10-04-2017
schavemaker.jpg

FNV laat Schavemaker ruim 250.000 euro loon nabetalen

Transportbedrijf Schavemaker leefde de cao voor het beroepsgoederenvervoer volgens het FNV  niet…