DAF introduceert 'Pure Excellence' modellen

Nieuws
25-04-2017 | Door Iep van der Meer

DAF heeft op de CV Show in Birmingham de nieuwe generatie onthuld van de CF en XF modellen. Onder de naam 'Pure Exellence' introduceert DAF een groot aantal vernieuwingen die leiden tot een nog efficiënter voertuig.

De nieuwe generatie is aan de buitenkant maar weinig veranderd maar onderhuids is er van alles aangepakt. Zo is er een betere geleiding van de lucht onder de cabine door, is er een veel kleinere demperunit en heeft DAF gewichtsreductie toegepast. Dat zorgt voor ruim 100 kilo meer laadvermogen, maar er is door de kleinere demper ook meer chassisruimte over voor brandstof. Bijkomend voordeel is de toegenomen bodemvrijheid. Kortom, je beschadigt die dure demper voortaan minder snel.

Technisch is er verder motorennieuws. Alle uitvoeringen van de MX11 en MX13 motoren leveren voortaan tien pk meer. De zwaarste MX13 motor ging er zelfs twintig pk op voorruit en deze levert nu 530 pk. Het maximale koppel steeg naar 2600 Nm. Nieuw zijn ook de versnellingsbakken. DAF koos voor de nieuwste ZF, de Traxon. Dat is een supersnel schakelende, geautomatiseerde bak waarmee we al eerder kennis maakten. Nieuw is ook de toegenomen onderhouds-interval. Die kan oplopen tot maar liefst 200.000 kilometer. 

Ook in het interieur zijn er een groot aantal wijzigingen doorgevoerd waaronder een nieuwe climatiserings- unit met een automatische functie, dimbare binnenverlichting en nieuwe kleurtjes.

Alles bij elkaar staan we te springen om er aan te mogen zitten, en dat gaat binnenkort gebeuren! In BIGtruck lees je aanstaande vrijdag meer over de nieuwe DAF CF en XF modellen! 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-01-2018
DAF_Primafrio_LR.jpg

280 DAF trucks voor Primafrio

DAF heeft een dikke order gescoord in Spanje. De koel- en vriesspecialist Primafrio bestelde 280 trucks van het type XF met…
Nieuws
20-09-2017
Merema1.jpg

'Pure Excellence' DAF XF 530 voor Merema

Merema Transport uit Farmsum, specialist in het vervoer van verse zeevis, diepvriesproducten, ontving onlangs…
Nieuws
05-07-2017
DAF-XF-Exc-Van-Hooft.jpg

Eerste vernieuwde DAF voor Van Geffen

Trouwe DAF-klant A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. uit Hedel heeft de primeur: Dit bedrijf is de eerste in Nederland…