Mammoet Rallysport is er klaar voor!

Geplaatst door

Gisteravond vond in Harskamp de teampresentatie van Mammoet Rallysport én het Riwald Dakar team plaats. De beide teams trekken gezamenlijk op in de komende rally voor wat betreft de service en ondersteuning van de rallytrucks.

Zowel het Mammoet- als het Riwald team maken gebruik van Renault Trucks en de nieuwste servicetruck is de nieuwe Renault T 8x4 van Riwald. Een soortgelijke truck als waar ook Mammoet Rallysport mee van bivak naar bivak trekt. De gemeenschappelijke en bindende factor tussen de beide teams is MKR Adventure van Mario Kress, de bouwer van de rallytrucks van de teams. Hij ontwikkelde niet alleen de bekende Renault K- rallytrucks maar hij ontwikkelde ook de nieuwe Renault Sherpa.  

Krap een week voor de presentatie werd de nieuwe Sherpa de werkplaats van MKR Adventure in Tsjechië uitgereden. Mario Kress van MKR: ,,We moesten na de brand in de vorige Sherpa overhaast te werk gaan en we zijn er in geslaagd in een twee ploegendienst met zestien man deze truck neer te zetten. Martin had met de vorige truck al heel veel testdata vergaard en die hebben we toegepast op deze nieuwe auto. Desondanks hebben we uitvoerig getest in Frankrijk. We zijn er van overtuigd dat we met deze nieuwe Sherpa een winnaar in handen hebben. Dat heeft de vorige truck al bewezen tijdens de Silkway rally en de Olybia Rally en deze zal dat overtreffen’’. Mario klinkt overtuigend maar waar baseert hij die voorspellingen op? ,,Het is met de vorige Sherpa ontzettend goed gegaan en Martin voelt de truck heel goed aan. Deze nieuwe is op een groot aantal punten verbeterd ten opzichte van de vorige en het kan dus bijna niet missen of hij moet succesvol zijn. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren maar ik ga er van uit dat we ons portie nu wel gehad hebben’’.

Naast de nieuwe Renault Sherpa was ook de nieuwe persauto van Mammoet Rallysport te bewonderen. Een hele stoere Nissan Titan met een Cummins dieselmotor moet er voor zorgen dat we scherpe foto's te zien krijgen van de mannen in actie. 

Tijdens de perspresentatie was het gezellig druk in de werkplaats in Harskamp. Alle sponsors waren vertegenwoordigd en Martin wist de handjes meerdere malen stevig op elkaar te krijgen. Het is een knap staaltje werk dat het team er klaar voor is na alle tegenslag en dat kon alleen maar dankzij de enorme fanbase en de steun van alle sponsors. Eén ding is dan ook duidelijk, iedereen gunt het de mannen om dit jaar een gat te slaan in de blauwe en groene overmacht in het truck klassement. Het is aan Martin, Pascal en Gert Huzink van Riwald om daar wat aan te doen dit jaar!