MAN naar Transport Compleet Hardenberg

Nieuws
11-02-2016 | Door Tim de Jong

MAN staat volgende maand met een grote stand op Transport Compleet in Hardenberg, waar zes trucks van het merk te zien zullen zijn, voorzien van de nodige nieuwe techniek.  

Naast de TGL en TGX staan ook speciale voertuigen zoals de compacte vier-assige MAN 37.560 zwaar transport-trekker, goed voor 150 ton treingewicht en de zeswielaangedreven TGS 43.440 8x6 WSA met tridem widespread achterasconstructie op de stand. Dit laatste model is samen met Wierda Voertuigtechniek speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld en wordt afgeleverd als kant-en-klaar bouwvoertuig. De aanwezigheid van de TGS 43.440 8x6 BH WSA in Hardenberg onderstreept nog eens het specialisme van MAN op het gebied van grondverzet en bouwtransport.

Sinds begin dit jaar zijn de TGS- en TGX-modellen uitgevoerd met een nieuw lichtontwerp. De in de lichtunits geïntegreerde LED-dagrijverlichting springt daarbij direct in het oog. Deze slimme en energiezuinige lichttechniek maakt de truck nog beter zichtbaar én herkenbaar. Ook de parkeerverlichting is uitgevoerd met LED-technologie. Evenals voor de dagrijverlichting zijn er afhankelijk van de omstandigheden diverse helderheidsniveau's.

Ook zijn alle MAN-modellen nu leverbaar met een automatisch verlichtingssysteem. Dit werkt heel eenvoudig: als de bestuurder de ‘Auto’-functie selecteert, schakelt het voertuig op basis van de hoeveelheid omgevingslicht automatisch het dimlicht in of uit. Het dimlicht wordt bij ingeschakelde ruitenwissers altijd automatisch geactiveerd. Ook de stadslichten en de zijmarkeringsverlichting worden door dit lichtsysteem aangestuurd. Overigens is het automatische verlichtingssysteem ook te combineren met de automatische regensensor. De chauffeur kan via de intervalfunctie zelf de gevoeligheid van de sensor instellen.

In Hardenberg staan ook belangrijke MAN-innovaties in de spotlights. Topmodel MAN TGX D38 is volgens de importeur efficiënter dan ooit door de toepassing van de nieuwe generatie MAN TipMatic TX-versnellingsbak. Bovendien dragen nieuwe functies van de EfficientCruise-assistent bij aan een verdere verlaging van het verbruik en de TCO (Total Cost of Ownership).

De MAN-stand (nummer 310) in Hardenberg wordt bemand door productspecialisten van de importeur en door vertegenwoordigers van MAN-dealers Roordink Bedrijfswagens, MAN Apeldoorn, Göritzlehner Truck & Bus, Sommerauer Trucks en Wierda Bedrijfswagens. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-03-2020
H_6-1400.jpg

Transport Compleet Hardenberg verplaatst naar december

Transport Compleet Hardenberg is uitgesteld vanwege het corona virus. Hoewel daar geen officieel…
Nieuws
07-03-2016
scaniajub2.jpg

Scania viert feestje in Hardenberg

Tijdens Transport Compleet viert Scania volgende week een feestje. Het merk is dan 125 jaar jong en daar staan we graag…
Nieuws
23-03-2017
Les6-1400.jpg

Laatste dag Transport Compleet Hardenberg

Vandaag is alweer de laatste beursdag van Transport Compleet 2017 in Hardenberg. De afgelopen twee dagen liepen…