Nieuwe, lage DAF XF voor Robbertsen

Nieuws
24-02-2017 | Door Tim de Jong

Lager kan het niet, volgens DAF dealer Bakker Bedrijfswagens. Met slechts 91 cm schotelhoogte is de nieuwste aanwinst van Robbertsen Transport uit Nijkerk volgens Bakker de laagste van Nederland. Al kan de DAF XF 460 FT 4X2 Low Deck niet lager, hoger kan de trekker wel. Met één druk op de knop kan de chauffeur de gehele trekker liften waardoor er meer bodemvrijheid ontstaat. Hierdoor kan de chauffeur probleemloos rangeren, op ongelijk terrein rijden of bij diepe laaddocks komen.

Het zijn geen onbekenden van elkaar. Robbertsen Transport kocht al eerder trekkers van Bakker Bedrijfswagens omdat ze altijd aan de specifieke wensen voldoen. Robbertsen is gespecialiseerd in groupage huifvervoer, dus transport van lengtegoederen met afwijkende maten, bouwmaterialen en halffabricaten. De trekkers moeten dus het maximale aan volume kunnen bieden. Met de nieuwe DAF beschikt het transportbedrijf over vijf trekker-opleggercombinaties, waarvan vier in Low Deck uitvoering.

Vorig jaar kocht het internationale transportbedrijf voor het eerst een DAF Low Deck trekker. Vanwege het optimale comfort voor de chauffeur tijdens lange internationale ritten door de bergen, de technisch hoogwaardige boordapparatuur en alle veiligheidseisen waaraan ook nu met de nieuwe trekker weer tot in de puntjes is voldaan. Deze Low Deck heeft speciale stoelen voor de chauffeur en de bijrijder, en een dak-aircosysteem zodat de trekker ook bij stilstand heerlijk koel blijft en de chauffeur optimaal kan rusten.

Meer dan één druk op de knop is er niet nodig om de totale trekker 10 cm omhoog te brengen. Dankzij het integrale luchtveersysteem op de 8 tons voor- en 11,5 (13) tons achteras kan de trekker als geheel 10 cm omhoog zodat de extra lage uitvoering van deze Low Deck geen nadelig effect heeft bij het rangeren, laden en lossen.

Natuurlijk is deze DAF XF 460 FT 4X2 Low Deck voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid en comfort, met Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS, Lane Departure Warning System, MX Engine Brake en op de vooras de speciale Goodyear 375/45 R22,5 banden en op de trekas 315/45 R22,5 banden. En natuurlijk is ook deze trekker van Robbertsen weer een bijzondere verschijning dankzij het spuitwerk van Spuiterij Luttikhuisen uit Kootwijkerbroek. Motto van eigenaar Teunis Robbertsen: bijzonder transport vraagt om een bijzondere verschijning.

De service van de nieuwe aanwinst heeft Teunis Robbertsen ondergebracht bij Bakker Bedrijfswagen Groep. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-11-2016
Vanderwal1.JPG

Iveco Stralis LNG Low Deck voor Van der Wal

Van der Wal Transport BV uit Utrecht heeft een Iveco Stralis Hi-Road op LNG in low deck uitvoering op de weg…
Nieuws
14-09-2018
DAF_XF_De_Jong_LR.jpg

Drie dikke DAF's voor G. de Jong

Volumevervoerder G. de Jong uit Schoonrewoerd heeft een drietal nieuwe DAF's XF in gebruik genomen. Het gaat om FAN Low…
Nieuws
02-06-2020
aflevering-DAF-Van_den_Broek-Loven.jpg

Zeventien nieuwe DAF trucks voor Van den Broek Logistics

Van den Broek Logistics uit Helmond heeft opnieuw een serie DAF trekkers aangeschaft. Het gaat…