Rijden met een VW Transporter T1

Nieuws
22-09-2017 | Door Iep van der Meer

Deze week vierde Volkswagen importeur Pon het feit dat ze zeventig jaar geleden de allereerste kever importeerden. Daar werd even bij stil gestaan tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij ook BIGtruck van de partij was. Voor de deur stonden allerlei oude Volkswagens en we konden het niet laten om even een rondje te rijden met een origineel Volkswagen busje uit de beginjaren van Pon.

Het verhaal van het busje is heel leuk. Het heeft een Hollands tintje want het was een bedenksel van Ben Pon zelf, en niet van Volkswagen. Pon schetste op een kladblokje een kever onderstel met een grotere carrosserie er op. Motor achterin, schuifdeur aan de zijkant en het 'VW Busje' was geboren. Volkswagen zag er wel wat in, en terecht want intussen zijn er van alle Transporter modellen maar liefst elf miljoen exemplaren geproduceerd wereldwijd!

In bijgaand filmpje zie je hoe Tim de Jong het aandurft om een rondje te rijden met de 'Bully' zoals de Duitsers hem noemen. Met 25 pk, zonder rembekrachtiging, veel herrie, minuscule buitenspiegeltjes en een wat vage, eveneens onbekrachtigde besturing een hele uitdaging! Boven de 70 km/h is een gesprek tussen de inzittenden niet meer te doen.

Intussen is een gerestaureerde T1 zoals deze zomaar een kleine 100.000 euro waard. Dit exemplaar was tot in de perfectie gerestaureerd, had nieuwe banden en aandrijfriemen. Wat opviel was dat koppeling en versnellingsbak probleemloos functioneerden en voor zover wij konden nagaan kwamen die 25 pk er ook zeker uit! 

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-08-2019
VW_T6.1_Multivan_Cruise-dashLR1.jpg

VW digitaliseert Transporter en Multivan

Volkswagen organiseerde voor de internationale vakpers een introductie in Amsterdam Noord van de Transporter 6.1.…
Nieuws
01-07-2016
Crafter-2016.jpg

De nieuwe VW Crafter komt er aan

De nieuwe VW Crafter komt er aan. Naar verwachting zal Volkswagen de nieuwe zware bestelwagen later dit jaar presenteren…
Nieuws
03-11-2015
MANVW.jpg

Nieuw van VW en MAN, de TGE

Nadat Volkswagen jarenlang samen met Mercedes-Benz busjes bouwde komen ze nu met een compleet eigen model. De huidige Crafter…