Riwald samen met Mammoet naar Dakar!

Nieuws
05-02-2016 | Door Iep van der Meer

Het Riwald Rallyteam stond dit jaar met een unieke Tatra Phoenix aan de start van de Dakar rally. Net als de Renault rallytruck van Martin van den Brink brandde de Tatra volledig af en dat lijkt een band te scheppen..

De beide teams Riwald en Mammoet Rallysport trekken namelijk samen op naar de volgende editie van de Dakar rally. Vanmiddag zijn de teams een overeenkomst aangegaan voor de rally van 2017. Gert Huzink van het Riwald team heeft bekend gemaakt dat hij ook met een Renault aan de start zal staan volgend jaar. Beide teams blijven overigens hun eigen identiteit en sponsornamen houden maar op met name het technische vlak gaan de teams samenwerken.

Erg verrassend is dat niet, want dat was al langer het geval. Het MKR team wat de Renault trucks bouwde deed ook nu al voor een deel de technische ondersteuning. Wat vrijwel niemand wist is dat de voormalige Tatra van Marcel Schoo ook dit jaar al voorzien was van een Renault motor. Dat is dezelfde motor als die in de Mammoet Rallysport Renault trucks zit. MKR heeft namelijk enorm veel ervaring in het tunen van juist die krachtbron. De Tsjechische techneuten werkten namelijk ook al voor het Renault truckrace team, en daar stond dezelfde 13 liter motor in. 

Voor komend jaar staan de teams aan de start met twee nieuw te bouwen frontstuurtrucks en een Renault torpedo truck op basis van de Renault Sherpa neus. Wie met die neus gaat rijden is onduidelijk maar op Facebook vonden we al vast een enthousiaste photoshop van hoe het er uit kan gaan zien.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-01-2016
GerardE22.jpg

Chaos bij derde Dakar-etappe

Nadat de eerste trucks al waren gestart maakte ASO, de organisator van de Dakar-rally, bekend dat de proef alsnog ingekort…
Nieuws
12-01-2016
Brinkwater.jpg

Intussen bij Mammoet Rallysport

Intussen gaat het leven gewoon door bij Mammoet Rallysport. Pascal de Baar moet nu de kooltjes uit het vuur halen terwijl…
Nieuws
09-01-2016
BAARBT1.jpg

Video! De Baar baalt van tijdverlies

Nadat hij ze afgelopen dagen rond de tiende plaats finishten, moesten Pascal de Baar, navigator Wouter de Graaff en…