Scania met 'oud en nieuw' naar Hardenberg

Nieuws
06-03-2017 | Door Iep van der Meer

Op 21 maart opent Transport Compleet de deuren weer in Hardenberg. Bij Scania lijkt het thema dit jaar 'oud en nieuw' om het zo maar even uit te drukken. Onder het motto 'Best of both worlds' toont het merk zowel het 'oude' als het nieuwe model tijdens de vakbeurs.

De nieuwe Scania R- serie staat op de show gebroederlijk naast de aloude R- serie Streamline die we al een paar jaar kennen. 2017 is voor Scania het grote overgangsjaar en klanten kunnen dan ook het hele jaar nog kiezen voor het oude- of het nieuwe model. Op bijgaande foto waar beide trucks op staan is het opvallend dat de nieuwe R-serie toch hoger is dan het bestaande model. De S- serie torent daar nog weer hoger bovenuit. 

Scania legt de focus tijdens Transport Compleet vooral op 'connected vehicles.' Door middel van online- verbindingen kijken truckproducenten steeds vaker mee in de software van de truck. De data die dat oplevert kan belangrijke besparingen opleveren. Scania is één van de merken die daarin voorop loopt. Zo kan voor de nieuwe generatie de vaste onderhouds interval worden afgestemd op de inzet van de truck. Afhankelijk van hoe zwaar de truck benut wordt geeft hij zelf eigenlijk aan wanneer hij graag een plasje schone olie wil. Naar verwachting zal deze uitwisseling van data onze wereld in de toekomst nog een heel stuk efficiënter maken dan hij nu al is. 

Alle zegeningen van het Fleet Management Portal van Scania waarmee de Communicator in de truck communiceert worden uitgelegd op de Scania stand in Hardenberg. Transport Compleet wordt gehouden van 21 tot en met 23 maart aanstaande in de Evenementenhal in Hardenberg.

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-09-2017
IEP_5137-1400.jpg

Primeurs op Transport Compleet Gorinchem

In Gorinchem is inmiddels dag twee van Transport Compleet losgebarsten. In de Evenementenhal is het gezellig druk…
Nieuws
04-09-2018
IEP_0632-1400.jpg

Transport Compleet Gorinchem van start

In de Evenementenhal in Gorinchem is Transport Compleet 2018 vandaag van start gegaan. Het hele complex is goed…
Nieuws
13-03-2017
Sluimers1.jpg

Oud en nieuw bij Sluimers Transport

Sluimers Transport kiest voor Scania New-Gen en huidig model volgens het officiële persbericht van Scania Nederland.…