Scania R580 in de Tenden kleuren

Nieuws
07-12-2016 | Door Iep van der Meer

De eerste nieuwe Scania trucks beginnen nu op de weg te komen in bedrijfskleuren. Hier een stoere R580 6x2 Highline in de kleuren van Noorse Tenden.  

De trekker is gekocht door Flåten Termotransport AS, een vaste charter voor Tenden. Opvallend is dat deze Noor dus niet koos voor de S- cabine met vlakke vloer maar voor het meer traditionele model. Groot voordeel van deze truck is dat hij slechts drie instaptredes heeft. Het nadeel is de wat kleinere opbergruimte onder het bed en de kleinere koelkast. 

De kleurtjes op deze Scania verhullen bijna dat het een nieuw model is. Doordat alles in de bedrijfskleuren is meegespoten is bijvoorbeeld de vormgeving van de grille gemaskeerd. Wat ook opvalt is dat deze klant gekozen heeft voor zowel de extra lampen in de grille als die in het dak. Met een mooie platte LED lichtbak tegen de cabine wordt de stroomlijn vrijwel niet verstoord.

Kortom, helemaal zoals Scania het graag ziet, deze trekker. Zonder allerlei stroomlijn verstorende lampen op het dak en toch met voldoende verlichting voor de donkere Scandinavische nachten. Wil je meer weten over het hoe en waarom van het ontwerp van die extra Scania lampen? ">Klik dan hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-03-2017
Volvo-folder.jpg

Finse Scania R met... Volvo striping?

Deze Finse Scania R500 van Cemt-Trans is voorzien van een wel heel bijzondere striping. Op de zijkanten van de cabine…
Nieuws
30-05-2017
FJ1.jpg

Nextgen Scania's: Het went snel!

De nieuwe generatie van Scania zien we steeds vaker voorbij komen. Soms kijken we er nog wat onwennig tegen aan maar steeds…
Nieuws
01-05-2017
WSI_XXL_Truck.jpg

WSI XXL Scania R-Nextgen

Tijdens het WSI XXL Event van aanstaande zaterdag wordt het nieuwe speciale WSI event model geintroduceerd. Het zogenaamde WSI…