Nieuws
18-05-2017 | Door Tim de Jong

Coldservice Veghel heet vier nieuwe Scania's aangeschaft. Het gaat om trekkers met motoren van 410 en van 450 pk. Het betreft overigens geen Next Gen exemplaren. 

“Wij willen vanuit het kader van het duurzame gebruik van grondstoffen graag wat langer met een voertuig doen. Wat dat betreft hebben we een rotsvast vertrouwen in Scania en met Euro-6 vinden wij dat je wat langer milieuverantwoord kunt doorrijden,” aldus directeur eigenaar Marc van Gaal van Coldservice. “Daarom hebben wij een degelijk Reparatie- en Onderhoudscontract met de dealer. Want dat is wel de instelling waar je onvoorwaardelijk op moet kunnen terugvallen. En daarover hebben wij geen klachten.”

"Wij hebben 12.000m2 aan zonnepanelen voor 1.6 mWatt/piek aan energie op het dak liggen. We gebruiken ook de restwarmte van onze compressoren voor onze processen en de verwarming van de kantoren. Daarmee verminderen wij onze CO2-uitstoot met 650 ton op jaarbasis. Dan kan het niet anders dat je ook tot twee cijfers achter de komma naar het verbruik van je trucks kijkt. En dat is waar de 410 en 450 pk van Scania zeer goed scoren,” aldus Van Gaal.

Coldservice doet aan transport en warehousing en kent een scala aan Added Value Services als shockvriezen of juist tempereren, in- en ompakken en orderpicken. De vloot rijdt voor het eigen bedrijf en voor derden voornamelijk op Duitsland en Engeland. ''Onze chauffeurs zijn dus veel onderweg en werken vaak al lang voor ons. Daarom bezuinigen wij niet echt op de inrichting van onze trucks. Behalve een ruime cabine hebben we ook oog voor zaken als bijvoorbeeld een deugdelijke stoel, een premiumpakket met radio/navigatie, een magnetron en bijvoorbeeld een paar luchthoorns. Meestal zoeken de chauffeurs zelf bij elkaar wat ze denken nodig te hebben.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-05-2018
R900KIVARA1.jpg

Scania R900 Kivara uit Zuid Afrika!

Dat we in Nederland prachtige varianten op bestaande trucks kunnen bouwen is bekend. Maar kijk eens wat we in Zuid…
Nieuws
26-01-2019
Tim302.jpg

Deze Scania woog ook bijna 6,5 ton met 360 pk

Scania Nederland stuurde ons een bericht over de nieuwe trucks van RTE, elders op de BIGtruck homepage. Dit…
Nieuws
08-02-2019
Albers_Scania-pers-2019_LR.jpg

Drie nieuwe Scania R450-ers voor Albers Transport

De order voor twee nieuwe Scania R450 4x2 trekkers door Albers Transport uit Landhorst breidde zich plotseling…