Stoere 10x4 Iveco Trakker als betonmixer

Nieuws
13-10-2016 | Door Iep van der Meer

Iveco is in ons land niet heel bekend als merk voor de bouw maar die Italianen bouwen wel degelijk mooie spullen! Zie hier de nieuwe Iveco Trakker 10x4 als betonmixer van ABC Mortel.

De Iveco Trakker is uitgerust met de meest compacte Trakker cabine en een 10x4 configuratie. Af fabriek was dit oorspronkelijk een 8x4 Trakker waarna bij S.T. System Truck S.P.A. in het Italiaanse Roverbella een extra tien tons middenas is ondergebouwd. Het gaat hier om een sturende en liftbare as. Hierbij zijn uitsluitend originele Iveco onderdelen toegepast. De extra as is 182 centimeter voor de voorste aangedreven as geplaatst waardoor het maximale GVW van dit voertuig 49 ton bedraagt. Het eigen gewicht van de Iveco met opbouw bedraagt minder dan 17 ton waardoor de 15 kuubs betonmixer optimaal benut kan worden. De Iveco Cursor 13 dieselmotor met 450 pk levert een maximaal koppel van 2200Nm vanaf 1000 toeren per minuut. En dat dan zonder EGR, zoals alle Iveco motoren. Als transmissie is er een 16-traps geautomatiseerde AS-Tronic versnellingsbak met off road modus gemonteerd.

Bikini model

De Iveco Trakker is voorzien van een Imer opbouw. De gehele truck inclusief opbouw is door ABC Mortel in eigen beheer tot in de puntjes afgewerkt. Zo is de truck voorzien van onder andere een Front Underrun Protection, de zogenaamde ‘FUP’, aluminium wielen en een krachtige LED-bar op het dak. De mixerketel van de Iveco heeft een opvallende reclame uiting. Het fraaie fotomodel in bikini moet de attentiewaarde verhogen en zo leiden tot een grotere naamsbekendheid van ABC Mortel. Volgens ons gaat dat lukken op de bouwplaats!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-05-2017
Iveco500-RutteLR.jpg

Iveco Trakker met 500 pk voor Rutte

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in bedrijf genomen: Een Iveco Trakker 6x4 met…
Nieuws
19-09-2019
Iveco_Trakker_Den_Dekker.jpg

Den Dekker vervangt Iveco Trakker met 9 ton tellerstand

Na 900.000 kilometer trouwe dienst heeft Den Dekker BV een Iveco Trakker ingeruild voor een Iveco…
Nieuws
15-02-2017
Rutte2.jpg

Iveco 10x4 Trakker voor Rutte Groep

De Rutte Groep in Amsterdam heeft een stoere Iveco Trakker 10x4 in gebruik genomen. Het gaat om een indrukwekkende…