Team Scandinaviëtruckers klaar voor Barrelchallenge

Nieuws
06-02-2017 | Door Iep van der Meer

Afgelopen zaterdag was de grote teampresentatie van Team Scandinaviëtruckers in Haarlem. Dit was het officiële startschot voor de Barrelchallenge die volgend weekend van start gaat. BIGtruck was er natuurlijk bij in de vorm van Niels van Duijvenboden. 

De Barrelchallenge Wintereditie is een rit door Scandinavië met oude personenauto's van voor 1999 maar initiatiefnemer Marc van der Veen wilde dat met een truck gaan doen. 

Marc van der Veen van Scandinaviëtruckers: Eigenlijk wilden we een oude auto opknappen om daarmee deel te nemen. De sponsorgelden zouden dan naar de Stichting Hoogvliegers gaan. Dit plan bestond al langer maar het kwam er maar steeds niet van, totdat ik op Truckshow Appelscha Robin van Rooijen tegen kwam. Robin is van Van Rooijen Verhuizingen uit Rijnsburg en hij had net een oude DAF 85 CF bakwagen aan de kant gezet. Zo ontstond er al heel snel een alternatief plan. Waarom niet die DAF inschrijven voor de Barrel Challenge Winter Editie ? Na overleg met de organisatie mochten we meedoen met onze DAF en toen ging het ineens heel hard. We moesten alles nog voorbereiden en met name de kosten en de sponsoring moest nog van de grond komen.’

Marc zette alles op alles en hij wist een indrukwekkend aantal sponsors bij elkaar te halen voor dit project. Het belangrijkste daarbij was niet het organiseren van een leuk feestje maar een keiharde inzamelingsactie voor het goede doel, de Stichting Hoogvliegers.

Hoe groot het totaalbedrag is wat er wordt opgehaald is nog niet bekend gemaakt maar reken er op dat het aanzienlijk is. BIGtruck online magazine is 'mediasponsor' van het hele project en wij gaan Marc dan ook intensief volgen. Het team gaat zelf fotograferen en filmen onderweg en in één van de komende edities van BIGtruck lees je alles over de avonturen van de mannen.

En als je het team nog uit wilt zwaaien dan kan dat ook. Aanstaande zondagochtend tussen zeven en negen uur vertrekken de mannen vanuit Routiers vestiging Emmen. Zet je wekker en zwaai de mannen uit komend weekend! Op de foto's van Niels van Duijvenboden die je hier ziet een impressie van afgelopen zaterdag. Check ook het filmpje even. Dat geeft een leuke indruk van de dag!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-01-2017
carbage_daf.jpg

Presentatie Team Scandinavietruckers

  Team Scandinavietruckers klaar voor 'De Barrelchallenge'.Team Scandinaviëtruckers eerste truckteam in de geschiedenis…
Nieuws
29-01-2017
barrel16.jpg

Team Scandinavietruckers: Reklame geplakt!

Team Scandinavietruckers: Reklame is geplakt!  Vandaag waren wij te gast samen met Marc van der Veen en Robin…
Nieuws
27-11-2017
bigtruckshop_1.jpg

Eindejaarsactie BIGtruck Truckshop A67!

Even een kadootipje voor de feestdagen. Tot eind dit jaar is het actie in de BIGtruck Truckshop A67! Bestel nu…