Nieuws
09-06-2016 | Door Iep van der Meer

Gisteren waren we bij de presentatie van de nieuwe generatie van de VW Amarok. Afgezien van een opgefrist neusje en wat interieur dingetjes was het grote nieuws de nieuwe V6 motor. Deze drie liter is voortaan standaard en dat is maar liefst vijftig procent meer cilinderinhoud dan de vorige! 

VW liet ons naar hartelust rijden met de nieuwe V6 modellen en daar is niks mis mee. We reden in het terrein, op de snelweg, binnendoor en zelfs met een zware aanhangwagen vol grind. De van Audi afkomstige drie liter loopt super soepel en trekt als een vrijgezel. Heel veel koppel over een breed toerengebied is wat je wilt, en dat is dan ook precies wat hij levert. Maar hoe overtuig je nou de hardcore pickup gebruikers in misschien wel het meest uitdagende land te wereld van je kwaliteiten? Dat hebben ze nou eens heel erg slim aangepakt bij VW.

Ze lieten een aantal typische Australische cowboys hun 'ute' een dagje inleveren om met een gestripte Amarok te gaan rijden. Hier is mogelijk wat uitleg nodig, want de letters 'ute' staan voor Utility Vehicle wat in het Australische spraakgebruik is verworden tot ute. De mannen hadden geen idee wat voor auto het was omdat alle plaatwerk er af was gehaald. In het filmpje zie je de reacties van de mannen, ik vind het briljant gedaan en hiermee wordt weer bewezen hoe creatief je met al die nieuwe media om kunt gaan! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-12-2015
Scanias-Sodertalje.jpg

Volkswagen: Scania als onderpand bij lening

Scania en Volkswagen vormen een dankbaar onderwerp op social media. Op deze website leest u de feiten en de…
Nieuws
26-08-2019
VW_T6.1_Multivan_Cruise-dashLR1.jpg

VW digitaliseert Transporter en Multivan

Volkswagen organiseerde voor de internationale vakpers een introductie in Amsterdam Noord van de Transporter 6.1.…
Nieuws
28-03-2016
VWT6MistLR.jpg

Met VW Transporter T6 in de mist

Op het eerste gezicht zie je weinig verschil tussen de Volkswagen T5 en de nieuwe T6. Zo weinig, dat tal van collega's…