Twaalftal Renault T trucks voor GCA

Nieuws
29-08-2016 | Door Iep van der Meer

GCA Transport uit Moerdijk heeft twaalf nieuwe Renault Trucks T 460 trekkers in gebruik genomen. Met dit twaalftal telt de vloot van GCA inmiddels 22 trucks van dit nieuwe model van Renault.

Heel erg verrassend is het niet dat het van oorsprong Franse GCA voor Renault Trucks kiest. Het bedrijf is onderdeel van de Franse Groupe Charles André, een gigant ongeveer 4.500 chauffeurs en een aanwezigheid in 15 landen. De Nederlandse vestiging heeft circa 130 medewerkers en een vloot van negentig trekkende eenheden. GCA Transport is specialist in het tankvervoer van chemicaliën en gassen door heel Europa. Nu is chauvinisme niet alleen een Frans woord maar ook een Franse eigenschap en ja, dan kom je al snel uit bij het Franse truckmerk Renault. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het inkoopvoordeel want zo'n enorm bedrijf heeft uiteraard speciale condities. 

Desalnietemin is het voor de Nederlandse vestiging een mooie opsteker met de twaalf nieuwe trekkers in ADR uitvoering. Het betreft vervanging van enkele Renault Trucks Premium. Willem Staat, Manager Transport bij GCA Transport: “We werken al heel lang met Renault Trucks en dit is altijd naar volle tevredenheid gegaan. Toch heeft de nieuwe Renault Trucks T ons in positieve zin verrast. Het is een mooi voertuig met veel ruimte voor de chauffeur. De automatisch schakelende versnellingsbak Optidriver werkt perfect. Ook de ervaringen van de chauffeurs waren louter positief. Bovendien hebben we een prettige relatie met de Renault Trucks-dealer. We hebben daarom niet lang hoeven twijfelen om opnieuw voor de Renault Trucks T te kiezen.”

Zuinig rijden en veiligheid kenmerken GCA Transport. “Een chauffeur die veilig rijdt, rijdt automatisch ook zuiniger. Bovendien rijdt hij over het algemeen ook minder schades. Om dat alles te bevorderen, besteden we veel aandacht aan training. Om het gedrag van iedere truck en chauffeur afzonderlijk te analyseren en beheersen, gebruiken we Optifuel Infomax. Wordt er veel stationair gedraaid bijvoorbeeld? In de Renault Trucks T slaat de motor automatisch af na drie minuten. Hoewel veiligheid als specialist in het tankvervoer van chemicaliën en gassen voorop staat, zien we iedere procent brandstofbesparing terug in onze cijfers. We merken echt dat aandacht op zuinig rijden, loont”, verklaart Willem Staat. 

De nieuwe Renault Trucks T werden inclusief uitgebreide Vehicle Hand-over training in ontvangst genomen. Tijdens deze training kregen de chauffeurs uitgelegd wat de verschillende functionaliteiten van de truck zijn. Met behulp van animaties en video’s werden zij wegwijs gemaakt in hoe zij het meeste rendement uit de truck kunnen halen. Waar dienen de schakelaars voor, hoe gebruik je de motorrem en hoe kun je zo zuinig mogelijk rijden. “De training blijkt echt de eerste stap om goed op weg te kunnen met de nieuwe Renault Trucks T. Alles komt in een zeer kort tijdsbestek langs. Wij zijn opnieuw onder de indruk van de professionaliteit waarmee de training gegeven wordt. De reacties van de chauffeurs zijn positief. Je kijkt met elkaar toch even anders naar de functionaliteiten en kunt leren van de vragen van anderen”, zegt Willem Staat.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2023
Den Ouden Volvo (4)

OTT Liquid Solutions kocht al 100 Volvo trucks

OTT Liquid Solutions heeft twee Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers aan de vloot toegevoegd. Bij de aflevering…
Nieuws
20-04-2017
Huenestein_1-1400.jpg

De Scania R450 van Huenestein in BIGtruck

In BIGtruck nummer vier lees je onder meer alles over deze schitterende combinatie. Het is de Scania R450 van…
Nieuws
26-11-2021
Peter_Mulder_tanktransport_05-1400.jpg

Iveco S-Way voor Peter Mulder RMO & Tanktransport

Peter Mulder RMO & Tanktransport heeft een Iveco S-Way met 510 pk toegevoegd aan het wagenpark. Het…