Van Zeecontainers naar Schrootbakken...

Nieuws
10-07-2017 | Door Niels van Duijvenboden

Tijdens onze testsessies op Asten stoppen bij het wegrestaurant natuurlijk een hoop vrachtwagens. Meestal zijn het dezelfde soort dertien in een dozijn trekker met trailers. En soms zit daar ook wel wat bijzonders tussen. Toen we laatst met de nieuwe Volvo FH4 wat foto`s aan het maken waren werden we al door het kenmerkende open V8 geluid aangewakkerd. En ja hoor een heuse Scania 143 450 kwam voor de slagboom staan om de parking op te draaien. De blauwe combinatie parkeert netjes tussen alle andere combinatie en de chauffeur gaat naar binnen voor z`n lunch. In de tussentijd schiet ik nog wat plaatjes van deze oudgediende.

De Scania 143 Streamline is vandaag de dag van Harm Bergs uit Lottum. En hij heeft een schrootrecyclingsbedrijf. En naast deze Streamline nog een nieuwere R620. De Streamline heeft hij een paar jaar geleden gekocht en hij gebruikt hem voornamelijk als reserveauto. De Streamline kwam ooit op de weg bij van Wonderen in Beesd. Daar had de Scania een NCH kabelsysteem en werden er zeecontainers mee vervoerd. Toen Harm de motorwagen kocht haalde hij het kabelsysteem ervan af en monteerde een Hyva haakarm. En het geheel werd in zijn eigen bedrijfskleur gespoten. En zo treffen wij deze beul aan in Asten. Bijzonder is wel dat dit een 3-serie met een triple stel is. In 1994 toen de Scania op de weg kwam was dit voor die tijd nog niet echt gebruikelijk. Mooi gezicht blijft ook de supersingle banden op de vooras. Die steken lekker buiten de wielkasten uit. De accessoires maken de auto ook helemaal af, zoals het Trux wildrek en het trapje met zeilenrek op het dak. Paeng bordje, dat z`n oorkomst uit Denemarken heeft om mensen te waarschuwen voor de dode hoek is ook een item wat op zo`n auto hoort. We hopen dat Harm nog heel wat km`s plezier heeft van deze oudgediende! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-02-2017
Werken2.jpg

Van de Werken: Bloemen en trucks

Bij Van de Werken zitten ze in de bloemen, maar ook in de trucks! BIGtruck ging op visite en was onder de indruk van de…
Nieuws
09-01-2021
swart_3-1400.jpg

Project Scania 143 Streamline van René de Swart

René de Swart uit Metslawier heeft goede herinneringen aan de Scania 143 serie. De liefde voor dat type…
Nieuws
25-03-2018
Asten-10.JPG

Hoogvliegers bij BIGtruck Truckshop Asten

Zaterdag 24 maart was er een hoogvliegersdag op vliegveld Eindhoven. De Stichting Hoogvliegers vertrok deze keer…