Vijftien Scania's R410 voor Frans de Wit

Nieuws
23-02-2017 | Door Tim de Jong

Directeur Lars de Wit van transportbedrijf Frans de Wit uit Moerdijk kocht onlangs vijftien nieuwe Scania R410 4x2 Topline trekkers. Die worden nog vóór de zomer geleverd. De Wit zet hiermee een verdere stap in het streven naar een vergaande standaardisering van zijn trekkende vloot.

Frans de Wit is een Europees opererende vervoerder  op het gebied van koelgassen en chemicaliën in tankcontainers. Het bedrijf rijdt veel ‘just in time’, maar doet ook aan modal split, opslag en handeling. “Daarnaast rijden wij ook vrij veel spoedopdrachten”, legt directeur Lars de Wit uit. Dan is het heel belangrijk dat wij die extra vraag snel kunnen leveren. Stilstand is dan wel het laatste waar je aan wilt denken.”

Onder meer daarom koos De Wit nog bewust voor 15 nieuwe trekkers van de bestaande 410 pk reeks. “Het nieuwe model is heel mooi, maar wij hadden deze batch snel nodig en dat had een probleem kunnen worden. En ergens vind ik het wel een rustig idee om voor bewezen techniek te kiezen. De Scania’s de we al hebben doen het goed.” Wel koos De Wit deze keer voor Topline cabines. “Wij hebben een twee-merken strategie. Er is bij ons een behoorlijk aantal chauffeurs dat graag Scania rijdt. Die komen wij op deze manier tegemoet met een lekker ruime cabine.”

Geen V8?

Op de vraag of De Wit internationaal aan 410 pk wel genoeg heeft, antwoordt Lars grinnikend dat dit het advies van Scania zelf was. “De dealer heeft aan de hand van de data uit de 410 pk voertuigen die we al hebben, een analyse gemaakt. Het bleek dat die motoren eigenlijk vrijwel nooit in de top van hun vermogen hoeven te draaien. Als je niet meer vermogen nodig hebt, moet je het niet kopen. Een zwaardere motorisatie geeft dan alleen maar meer verbruik. Dat is én niet duurzaam én niet optimaal voor je bedrijfsvoering.” De 410 pk Euro 6 motor levert 2150 Nm aan koppel en dat is voor de meeste Europese toepassingen voldoende.

Standaardisatie 

Een ander voordeel van de keus voor de Scania Topline is dat de standaardisatie die De Wit nastreeft ermee gediend is. “Wij willen elk voertuig voor elke klus kunnen inzetten. Dus staan ze allemaal op lichtmetalen velgen voor een optimaal laadvermogen en hebben ze allemaal een dubbele PTO om te kunnen lossen met een pomp of compressor. Ook houden we de uitrusting en het kleurenschema strak in de hand.” 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-06-2016
SandstraPB2.jpg

Scania R580 8x4 voor Sandstra Easterein

B. Sandstra & Zn. uit het Friese Easterein heeft met een Scania R580 LB8x4/4HNB een regelrechte primeur in…
Nieuws
21-02-2018
28059389_10212478240045381_4995515915221881052_n.jpg

De nieuwe van Patrick van den Hoeven!

Wat je hier ziet is de nieuwe Scania R580 van Patrick van den Hoeven, maar wacht eens even, hij is helemaal niet…
Nieuws
16-11-2019
Scania_V8_blog_2_LR.jpg

Scania doet boekje open over de toekomst van de V8

Als redactie van BIGtruck worden we de laatste tijd erg vaak uitgenodigd bij nieuwe trucks die hun werk…