Wuf van Ginkel naar Team de Rooy

Nieuws
26-10-2016 | Door Iep van der Meer

De geruchten gingen al wat langer maar nu is het officieel: Wuf van Ginkel start dit jaar voor Team De Rooy in de Dakar rally. Het gaat om een contract voor de duur van één jaar.

Afgelopen zomer viel Wuf van Ginkel al in voor Team de Rooy tijdens een Iveco evenement in Loon op Zand. Daar maakte de kopman van Ginaf Rally Power zijn eerste meters in de Iveco Trakker rallytruck van Gerard. Een truck die inmiddels al twee keer de Dakar rally op zijn naam wist te schrijven in de handen van Gerard.

Voor Wuf van Ginkel wordt het de elfde keer dat hij aan de start van de Dakar staat. Hij vormt in de Dakar Rally een formatie met zijn vertrouwde co-piloot Bert van Donkelaar. Nieuw is Erik Kofman die de rol van navigator op zich neemt. Erik reed de Dakar twee keer op de motor en het afgelopen jaar was hij navigator bij Jan Lammers en Emiel Megens in een GINAF Truck. 

Wuf van Ginkel heeft een verbintenis voor één jaar getekend bij Team De Rooy. De eigenaar van Ginaf Rally Power benadrukt dat het avontuur bij het topteam van Gerard de Rooy los staat van de toekomst van het Ederveense rallyteam. 
 
De Dakar Rally 2017 start op 2 januari in Asunción in Paraguay. Tijdens de ruim 9000 kilometer tellende rally in Zuid-Amerika trekken de deelnemers ook nog door Bolivia. De finish is op 14 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 
 
Wuf van Ginkel is zondag bij de RTLGP Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard beschikbaar voor de media, evenals de andere Nederlandse rijders van Petronas Team De Rooy Iveco: Gerard de Rooy en Ton van Genugten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-11-2019
DeRooy_2018_DSC01530.jpg

De Rooy: ‘Komende Dakar-rally wordt veel spannender’

BIGtruck sprak exclusief met Gerard de Rooy over de aankomende Dakar rally. Die wordt niet in Zuid-Amerika…
Nieuws
16-07-2016
Gerard-4.jpg

Gerard de Rooy in airbrush

Tijdens de Iveco presentaties in Loon op Zand was er ook ruimschoots aandacht voor het Iveco Petronas Dakar team. Ton van Genugten…
Nieuws
29-03-2017
Wuf3.jpg

Ginaf Rally Power stopt

We zagen het al aankomen maar het is nu officieel: Het rallyteam van Ginaf, 'Ginaf Rally Power' stopt er mee. Wuf van Ginkel reed…