Truck Blog

 • Alcoholslot: Toch geen slecht idee

  Een alcoholslot is een uitstekend middel om te voorkomen dat je met drank op gaat rijden. Die apparaatjes zijn gewoon leverbaar en een bedrijf als Kuipers Logistics rust iedere truck er mee uit. Een goed idee?
 • Cabinekamperen binnenkort verboden?

  De Duitse politiek wil het langdurig kamperen in truckcabines verbieden. Dat wil zeggen, de weekendrust van 24 uur en de verlengde weekendrust. 
 • Schulz gaat toch handhaven

  Minister Schulz van Haegen wilde aanvankelijk geen handhaving op het in de cabine doorbrengen van de verplichte weekendrust maar daar komt ze nu van terug.
 • Bill Gates pleit voor robotbelasting

  De geestelijk vader van Microsoft, Bill Gates, pleit voor een belasting op robots in de industriële productie en in de dienstensector. Hij zegt dat er binnen nu en twintig jaar miljoenen banen zullen verdwijnen. Daarmee noemde hij specifiek transport en logistiek. 
 • Het ooit zo nette Zweden..

  Afgelopen weekend was ik in Stockholm en wat ik daar aantrof was eigenlijk schokkend. De Zweden stonden altijd bekend als een uiterst proper volkje maar dat zou je niet zeggen bij deze beelden.
 • Hek tegen 'wildpoepers' ter hoogte van Frans op den Bult

  Er wordt een lang en hoog hek gebouwd langs de A1 ter hoogte van de parkeerplaats bij Frans op den Bult. Dat is bij de afslag Deurningen. Het hek is nodig om dat chauffeurs die de parking bij de truckstop niet kunnen betalen, hun behoefte doen in de berm. Dat meldt de Twentse krant Tubantia. 
 • Trucker mag in cabine slapen. Behalve in Vlaardingen

  Er is nogal wat te doen rondom het slapen in de cabine door vrachtwagenchauffeurs. Het gaat daarbij om het verblijf in de cabine in de verplichte wekelijkse weekendrust, maar voor de media wordt dat al snel te moeilijk. Er wordt dan ook overal al geroepen over een slaapverbod in de vrachtwagen.
 • Negen landen tegen sociale dumping, en Nederland?

  Negen Europese landen hebben de handen ineen geslagen om zich in te zetten tegen sociale dumping. België en Frankrijk hebben het voortouw genomen. Ze hebben  samen met Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Italië, Luxemburg, Zweden en Noorwegen een gezamenlijke brief gericht aan Europees...
 • Code 95: Vergeet de EU niet iets belangrijks?

  Vanochtend moest de redactie van BIGtruck enkele 'documenten' van de Europese Commissie door worstelen, om uit te vinden wat er nou precies gaat gebeuren met Code 95. In totaal dik 8.000 woorden. Dit doet Brussel om ons te verduidelijken waarom het nodig is om Code 95 te wijzigen, of beter...
 • Heeft buizenpost de toekomst?

  De winst van Elon Musk’s ‘Hyperlooprace’ door studenten van TU Delft  heeft de aandacht gevestigd op deze moderne variant van het alom bekende buizenpost systeem. 
 • Inspectie maakt zich druk om beestjes

  De Inspectie verdient lof dat het ondanks onderbezetting en bezuiniging, er toch het beste van probeert te maken. Maar op de BIGtruck-redactie worden de wenkbrauwen opgetrokken van verbazing over het bericht dat wegrestaurants gecontroleerd gaan worden op legionellabesmetting.  
 • Wil jij een Safedrivepod op je smartphone?

  Het aantal verkeersongevallen door het gebruik van smartphone is de laatste tijd flink toegenomen. Dat is naar voren gekomen uit de meest recente verkeersveiligheidsonderzoeken van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. 
 • Velsertunnel: Truckindustrie en hoogtedetectie

  Gisteren werd na negen maanden werk de Velsertunnel bij IJmuiden en Beverwijk weer opengesteld voor het verkeer. Binnen een uur was het weer raak: een te hoge vrachtwagen dreigde de tunnel te beschadigen. Flinke files waren het gevolg. 
 • Zorgwekkende soap rond toeslagen

  Er gebeuren vreemde dingen rond de toeslagen die chauffeurs ontvangen wanneer ze 's avonds of 's nachts hun werk doen. In een normale wereld wordt er overdag gewerkt en wie buiten deze tijden werkt, krijgt daarvoor extra betaald. Dit is met name nodig om voldoende mensen te vinden die bereid...
 • Europa wordt strenger in 2017

  Oostenrijk en Italië gaan eisen stellen aan cabotagevervoer en aan minimumlonen die chauffeurs die de landen aandoen, betaald moeten krijgen. Ze volgen daarmee Duitsland en Frankrijk die eerder op deze wijze willen voorkomen dat chauffeurs een armoedig bestaan leiden, wekenlang ver van huis,...
 • De Duitse naïviteit..

  De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn had voorkomen moeten worden. Hebben de Duitsers dan niks geleerd van eerdere aanslagen?
 • Connected sheep?

  De laatste tijd horen we tijdens persbijeenkomsten en op beurzen eigenlijk maar weinig anders dan het woord 'connected.' Alles en iedereen staat met elkaar in verbinding en dat geldt dus ook voor je truck.
 • Stront aan de knikker bij Pon

  Pon Nederland krijgt het wel voor de kiezen de laatste tijd. De importeur van onder andere Volkswagen, MAN en Caterpillar kreeg al de nodige vragen over de sjoemelsoftware van VW, verdenkingen van omkoping bij politie- en defensie orders en onlangs nog de grote fraude bij Caterpillar.
 • Vakbekwaamheid politie laat te wensen over

  Vandaag kwam in het nieuws dat slechts een kwart van de politieagenten in ons land de extra rijvaardigheids- opleiding heeft gevolgd. Politiemensen moeten extra trainingen volgen omdat ze soms snel moeten rijden, bijvoorbeeld bij achtervolgingen of bij calamiteiten. Het schijnt dat er een...
 • Tweede Kamer, sociale dumping, Wolter Koops

  Steeds duidelijker wordt het dat de vakbond FNV erin slaagt om sociale dumping in het transport of grootschalige overtreding van de geldende regels, op de politieke agenda te krijgen. Dat is mooi, want  een zieke sector heeft een onderbetaalde, sociaal ontheemde chauffeur als resultaat. In een...
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.