Truck Blog

 • Rijden op gas wordt volwassen!

  Steeds meer bedrijven rijden, vaak gedwongen door hun opdrachtgever, op gas. Tot nu toe was dat vaak een kwestie van heel veel compromissen maar het wordt steeds beter. Na Iveco komt nu ook Scania met een geautomatiseerde versnellingsbak, en dat is een mooie stap. 
 • Eén Europees tolkastje: kan dat?

  Een drietal Duitse bedrijven, T-Systems International GmbH, Daimler AG en DKV Euroservice streven naar samenwerking op gebied van het ontwikkelen en leveren van Europese elektronische toldiensten ("EETS") door heel Europa. Ze willen dat er één tolkastje komt waarmee trucks probleemloos door...
 • CAO: Duitse lonen dit jaar al 2,4% omhoog

  TLN maakt werk van een nieuwe CAO. Ze meldt zelfs dat de CAO 'gemoderniseerd ' moet worden. Maar uit het voorstel blijkt daar weinig van. Er wordt 1,25 procent loonsverhoging geboden in 2017 en eenzelfde verhoging in 2018. Op zich een veelbelovende stap, ware het niet dat TLN het mes zet in de...
 • Snoeien met een helikopter!

  Tijdens zo'n 1000 punten test zijn we een week lang bezig met de trucks en dan wil je nog wel eens wat andere bijzondere dingen zien onderweg. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze snoeischaar 2.0?
 • Klassieke camper

  Vorige week was ik onderweg in Duitsland voor de 1000 punten test. We doen dat vanaf Raststatte Hochwald aan de A1 en bij het wisselen van truck is er altijd wel tijd voor een rondje over de parking. Deze keer trof ik een wel heel bijzondere camper aan!
 • God als bijrijder?

  Religie speelt een belangrijke rol maar wij zijn wat minder gewend om daar voor uit te komen. In andere landen zijn ze daar wat directer in zo ook in Roemenië, getuige het opschrift op deze DAF truck.
 • Afsluiting Merwedebrug is een lastige!

  ''Het plotselinge verbod voor vrachtverkeer over de Merwedebrug heeft grote gevolgen voor de logistieke stromen. Maatregelen ter versteviging van de brug verdienen daarom de hoogste prioriteit.'' Bij deze woorden van TLN kan BIGtruck zich alleen maar aansluiten.
 • Kamer wil chauffeurs beschermen tegen sociale ongelijkheid

  Nederlandse vrachtwagenchauffeurs kunnen beter worden beschermd tegen oneerlijke concurrentie uit het buitenland. Voortaan kunnen ook opdrachtgevers die chauffeurs uitbuiten, worden aangepakt en niet langer alleen de transportbedrijven, meldt NU.nl op basis van een ANP-bericht. 
 • Zijn we zeeblind?

  Onder de naam 'zijn we zeeblind?' verschijnt er binnenkort een boeiende documentaire over de uitstoot die veroorzaakt wordt door de zeevaart. Een goede zaak want wij kunnen wel blijven investeren in Euro-6, als zo'n olieboot vervolgens onze milieuwinst weg ligt te dampen dan schiet het nog niet op.
 • Volkswagen Group met Navistar naar de USA

  De nieuw gevormde Volkswagen Truck & Bus groep is eigenaar van MAN én Scania en daarmee wil deze groep de wereld veroveren. Op zich een goed plan, maar voor de USA was er nog een derde merk nodig.
 • TVM: Chauffeurs goed bij de les

  Tijdens de uitreiking van de ‘Ridders van de weg 2016’ gaf TVM innovatiemanager Joost Sterenborg in Nijkerk de eerste resultaten van de uitgebreide proeven met de Eyetracker.
 • Uit de lengte of uit de breedte..

  De discussie in Europa over voertuigafmetingen speelt zich eigenlijk alleen maar af over de lengte van de trucks. Wordt het 18,50 of 25,25 meter in de toekomst? En blijven opleggers beperkt tot 13,6 meter of zit daar ook nog rek in?
 • Aftellen naar de IAA2016

  Het aftellen naar de IAA 2016 is begonnen. Over precies tien dagen opent de grootste Europese bedrijfswagenshow zijn deuren weer in Hannover.
 • Daimler: Pedalen en spiegels worden overbodig

  Bij de introductie in de VS van de nieuwe Freightliner Cascadia, maakte de hoogste baas van dat merk enkele duidelijke opmerkingen over toekomstige ontwikkelingen in de truckcabine. De nieuwe Cascadia is volgens Mercedes acht procent zuiniger dan het vorige model, dat alweer negen jaar...
 • Volkswagen: Na MAN en Scania nu naar de VS

  Volkswagen Truck & Bus Holding, het bedrijf waar MAN, Scania en Volkswagen Bedrijfswagens onder vallen, koopt voor 256 miljoen dollar een deelneming van 16,6% in de Amerikaanse truckfabrikant Navistar.  
 • Calais vandaag maar even mijden..

  In Frankrijk lopen de gemoederen weer hoog op rond Calais. Eerder dit jaar werd het illegale kamp voor gelukzoekers genaamd 'The Jungle' al ontruimd maar inmiddels is het weer dagelijks raak. 
 • Introductie Scania 4- serie: Dat was schrikken!

  We staan nu aan de vooravond van de introductie van de nieuwe generatie van Scania. De scoop foto's van veldtest trucks hebben ons een paar jaar bezig gehouden maar op 23 augustus om 19.00 uur gaat het doek er definitief vanaf.
 • TLN tevreden, te weinig chauffeurs, maar geen loonsverhoging

  Steeds nadrukkelijker bereiken ons berichten, ook uit het buitenland, dat er stijgende vraag is naar chauffeurs. Op zich niet nieuw, maar er is wel wat anders aan de hand. Waar betere economische omstandigheden zouden moeten leiden tot meer opbrengst en loon voor iedereen in de keten, dus ook...
 • Scania ontwerp op straat door schaalmodel

  En alweer lekt een definitief ontwerp door de productie van miniatuur modelletjes. Na de Volvo FH-serie die drie jaar geleden op deze wijze uitlekte ligt nu het Scania ontwerp op straat.
 • TLN wil het leger inzetten in Calais

  Transport en Logistiek Nederland pleit voor het inzetten van het leger om The Jungle in Calais te ontruimen. Dit, naar aanleiding van nieuwe geweldsincidenten door incidenten jegens chauffeurs. 
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.