Truck Blog

 • Nieuwe tacho laat inspectie op afstand meekijken

  In 2019 komt er dus weer een  nieuwe tachograaf. Deze tacho kan meer, en geeft met name inspectiediensten meer mogelijkheden en ook nog op afstand. Maar automatisch op afstand boetes uitschrijven mag niet. Als gegevens in orde zijn, moeten ze worden gewist.  
 • Wat zou Paccar zijn zonder DAF?

  Voor DAF betekende de overname door Paccar een prachtige overlevingskans na het faillissement in 1993. De vrees bestond aanvankelijk dat DAF naar Amerikaans model een soort assemblagefabriek zou worden. 
 • Wat zou DAF zijn zonder Paccar?

  We zagen dit nog prille jaar een paar typische berichten voorbij komen over Paccar en DAF. In de eerste plaats het bericht dat bol stond van de records voor Paccar. Opmerkelijker is dat DAF-topman Harrie Schippers verhuist naar de VS. Hij maakte een opvallende promotie.
 • Calais: Rijp voor Mad Max truck

  Steeds als je denkt dat het echt niet slechter kan worden blijkt helaas het tegendeel. De acties om 'The Jungle' bij Calais te ontruimen hebben nog meer geweld tegen vrachtwagens en hun chauffeurs veroorzaakt dan we voor mogelijk hielden.
 • 'Vanwege een kapotte vrachtwagen...'

  De Duitse ANWB, de ADAC, waarschuwt transportbedrijven en eigen rijders dat ze er goed aan doen de smeerolievoorschriften van hun trucks nauwgezet te gehoorzamen. De Duitse instantie heeft als aangewezen pechservice een haarscherp beeld van wat er allemaal stuk gaat langs de weg. Op hun website...
 • Betz verloor driekwart van omzet

  De afgelopen december overleden Willi Betz moest in zijn leven heel wat pieken en dalen beleven. Van de top uit 2008, toen het bedrijf een omzet van een miljard euro boekte, verviel Betz in een bedrijf dat onlangs nog met moeite 250 miljoen omzette.
 • Duitsland loopt binnen op de maut

  De exploitant van het Duitse vrachtwagentolsysteem Toll Collect, rapporteert dat er in 2015 dertig miljard kilometer is afgelegd door trucks op Duitse wegen die daarover tol hebben betaald. Een jaar eerder werd nog over 28 miljard kilometer tol afgedragen. De Duitse schatkist incasseerde zo 44...
 • TLN waarschuwt voor nieuwe problemen bij Calais

  TLN waarschuwt dat er vandaag wederom problemen bij Calais kunnen ontstaan, omdat Franse overheden het geïmproviseerde vluchtelingenkamp grotendeels willen ontruimen. Een deel van de bewoners krijgt nog een week om te verhuizen naar containerwoningen die de overheid ter beschikking stelt. Doen...
 • TVM camera geen neuspeuterpolitie

  Er is heel veel ophef ontstaan over de camera systemen die TVM wil inbouwen als preventiemiddel. Schending van de privacy! roepen de bonden in koor, maar is dat ook zo? Is hier sprake van een neuspeuterpolitie?
 • Bonden tegen filmen chauffeurs tijdens werk

  Verzekeringsmaatschappij TVM start binnenkort met een proef om het rijgedrag van vrachtwagenchauffeurs te analyseren met behulp van camera’s. Daarmee zegt TVM dat het de veiligheid op de weg wil vergroten. Tegelijkertijd heeft TVM aan de vakbonden meegedeeld dat het de aldus verkregen data...
 • Mercedes maakt een lange neus..

  Mercedes-Benz is één van de weinige merken die nog een torpedo model verkoopt. Ok, het is een model wat je niet dagelijks ziet, maar ze bouwen hem wel degelijk. Nieuw is dat er voortaan ook meer krachtige motoren onder de verlengde neus staan.
 • Vijftien euro verdiend met negen uur werk

  In Vlaardingen zijn wederom chauffeurs bekeurd die sliepen in hun cabine op een plek waar dat volgens de gemeente niet mag. De gemeente heeft een locatie aangewezen waar dit wel mag. De chauffeurs die op een andere plaats stonden moeten een bekeuring van 149 euro betalen. 
 • België: maatregelen tegen sociale dumping

  De sociale partners in België, dat zijn vakbonden, werkgevers en regering, hebben een actieplan opgesteld en ondertekend om sociale dumping in de transportsector aan te pakken. Volgens Belgische media kan deze gang van zaken op brede waardering rekenen in de sector. Niet minder dan dertig...
 • Infra relatiedagen Hardenberg

  In Hardenberg worden tot en met morgen, 4 februari de Infra Relatiedagen gehouden. Ik nam gisteren even een kijkje op deze gezellige vakbeurs.
 • Gecombineerde taart voor Vakutrans BV

  Afleveringen van nieuwe trucks zien we dagelijks voorbij komen, en vaak gaat dat via persberichten die door de dealers- of door de importeurs verspreid worden. Mijn oog viel nu op een gecombineerde aflevering van DAF én Volvo trucks bij Vakutrans. Daar krijgen we dan weer geen persbericht van,...
 • De Peterbilt van Anema

  Anema en Zn uit het Friese Arum zet al jaren Amerikaanse trucks in voor zijn eigen vervoer. Het begon met een Freightliner maar een jaar of vijf geleden kocht hij een gloednieuwe Peterbilt.
 • Nieuwe Scania's zijn hot nieuws

  Wat is dat toch met die Scania fans. Geen ander merk heeft zoveel hardcore fans als Scania en vooral zo vlak voor de introductie van een nieuw model maakt dat heel wat los.
 • Asscher bijt door in keten aansprakelijkheid

  Minister Asscher van Sociale Zaken wil dat klanten van vervoersbedrijven, de verladers dus, aansprakelijk kunnen worden gesteld door onderbetaalde chauffeurs. In de eerste versie van de Wet Ketenaansprakelijkheid was het nog niet mogelijk voor chauffeurs om dit te doen. Volgens de NOS legt...
 • VW toont beterschap in Las Vegas

  Tijdens de CES-Elektronicabeurs in Las Vegas toont Volkswagen een prototype van een elektrische auto. Dat ruikt naar een charme offensief van het geplaagde Duitse merk.
 • Calais: TLN maakt zich boos op Frankrijk

  Frankrijk gaat volgens TLN 1,1 miljoen euro investeren in het migrantenkamp bij Duinkerken. Op zo'n vijftig kilometer van 'the jungle' in Calais verblijven op dit moment zo'n 2500 migranten in erbarmelijke omstandigheden. De leefomstandigheden van deze mensen moeten acuut worden verbeterd,...
 • Online milieutax helpt!

  Het aantal faillisementen in de detailhandel stijgt hard nu niet alleen V&D en MacIntosh met schoenenwinkels als Dolcis, Invito, Manfield omvallen. Eerder ging ook een keten als Halfords al failliet.
 • Waberer's in Opglabbeek

  We hebben allemaal de vele trucks van Waberer's gezien in het Vlaamse Opglabbeek. Op de website van TBV-NL staat ook een foto van de Theemsweg in Rotterdam. De beelden tonen aan dat de branche zwaar ziek is.  Iedereen die wat roept over verdringing, lijkt hier zijn gelijk te krijgen. 
 • Gelukkig nieuwjaar!

  Wij van BIGtruck wensen je een gelukkig 2016. Wij zijn van plan om er weer een jaar vol nieuws, mooie showtrucks en leuke verhalen van te maken in BIGtruck online magazine!
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.