Truck Blog

 • Klassieke camper

  Vorige week was ik onderweg in Duitsland voor de 1000 punten test. We doen dat vanaf Raststatte Hochwald aan de A1 en bij het wisselen van truck is er altijd wel tijd voor een rondje over de parking. Deze keer trof ik een wel heel bijzondere camper aan!
 • God als bijrijder?

  Religie speelt een belangrijke rol maar wij zijn wat minder gewend om daar voor uit te komen. In andere landen zijn ze daar wat directer in zo ook in Roemenië, getuige het opschrift op deze DAF truck.
 • Afsluiting Merwedebrug is een lastige!

  ''Het plotselinge verbod voor vrachtverkeer over de Merwedebrug heeft grote gevolgen voor de logistieke stromen. Maatregelen ter versteviging van de brug verdienen daarom de hoogste prioriteit.'' Bij deze woorden van TLN kan BIGtruck zich alleen maar aansluiten.
 • Zijn we zeeblind?

  Onder de naam 'zijn we zeeblind?' verschijnt er binnenkort een boeiende documentaire over de uitstoot die veroorzaakt wordt door de zeevaart. Een goede zaak want wij kunnen wel blijven investeren in Euro-6, als zo'n olieboot vervolgens onze milieuwinst weg ligt te dampen dan schiet het nog niet op.
 • Uit de lengte of uit de breedte..

  De discussie in Europa over voertuigafmetingen speelt zich eigenlijk alleen maar af over de lengte van de trucks. Wordt het 18,50 of 25,25 meter in de toekomst? En blijven opleggers beperkt tot 13,6 meter of zit daar ook nog rek in?
 • Daimler: Pedalen en spiegels worden overbodig

  Bij de introductie in de VS van de nieuwe Freightliner Cascadia, maakte de hoogste baas van dat merk enkele duidelijke opmerkingen over toekomstige ontwikkelingen in de truckcabine. De nieuwe Cascadia is volgens Mercedes acht procent zuiniger dan het vorige model, dat alweer negen jaar...
 • Meerdere tachopasjes: 17 maanden celstraf

  Tot nu toe kwam je er meestal gewoon met een boete vanaf maar de Duitsers leggen nu serieuze straffen op voor fraude met meerdere bestuurderspasjes. Een Duitser werd veroordeeld tot een boete van 900 Euro en 17 (!) maanden gevangenisstraf!

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.