Truck Blog

 • 39 miljoen voor 'spotters'?!

  Vandaag maakte TLN bekend dat het ministerie voor enkele projecten bedoeld om de filedruk te verminderen, 39 miljoen euro uittrekt. Alsof transporteurs en eigen rijders voor de grap in de file staan. Er is een groot bedrag voor nodig om ze op andere gedachten te brengen, zegt TLN namens Den Haag. 
 • Aerodynamische trucks

  Hoewel we de laatste tijd erg de focus leggen op aerodynamica is dat niks nieuws. Stroomlijnen is al zo oud als de auto zelf en dat geld ook voor trucks.
 • Sjoemeltransporten bij Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz ligt onder vuur van de FNV. De Duitse autoproducent wordt beschuldigd van 'sjoemeltransporten' door misbruik te maken van goedkope Oost Europese chauffeurs.
 • Platooning gaat het worden. Doe jij mee?

  Er is veel te doen over platooning. Zo veel, dat ik me eigenlijk niet kan heugen dat we ooit eerder zo veel eensgezindheid tussen overheid en industrie hebben gezien. TLN roept bedrijven op zich te melden als ze mee willen doen.
 • Word de Belgische kilometerheffing een Duitse puinhoop?

  Het lijkt allemaal flink mis te zijn met de implementatie van de Belgische kilometerheffing, als we de berichten van TLN zo lezen. Deze berichten komen de redactie van BIGtruck Online Magazine bekend voor: In 2003 ging het precies zo met de invoering van de maut in Duitsland. Ook daar was er...
 • Black is beautiful in Hardenberg

  Transport Compleet is in Hardenberg van start gegaan. Opvallend is dat alle truckmerken er zijn en er zelfs een actiemodel aan wagen, om de beurs wat meer aanzien te geven. Zo pakt Scania uit met de Crown Edition van de R-Serie en showt Renault de High Edition van de T-Serie.
 • Ashok met roetfilter

  Het Britse trotse merk Leyland werd ooit overgenomen door Paccar maar in India leeft het voort als Ashok Leyland. Een merk wat nou niet direct bekend staat om zijn moderne trucks maar de ontwikkelingen gaan door, ook in India..
 • De Fransen..

  Het is ook altijd wat met die Fransen. In calais kijken ze al jaren de andere kant op en intussen gaat het chauffeurtje pesten gewoon door.
 • Natrekken die wielmoeren!

  wielmoeren moet je natrekken. Dat geldt niet alleen bij nieuwe trucks of vlak na een reparatie of een bandenwissel. Even een rondje om de auto is iets wat je eigenlijk altijd even moet doen, daarmee voorkom je ongemakken onderweg.
 • Dus toch: Gelijk loon, gelijk werk

  Wat hebben we een minachting gezien de afgelopen jaren bij werkgevers, en niet te vergeten bij collega's,  dat we bij BIGtruck toch echt vonden dat uitbuiting in Europa op geen enkele wijze getolereerd kan worden en dat er op die grote Europese binnenmarkt sprake moet zijn van eerlijke...
 • Waberer woekert voort

  Het Hongaarse megabedrijf Waberer woekert vrolijk voort. Zo is er nu een nieuwe vestiging in Hurth, vlakbij Keulen.
 • Nieuwe tacho laat inspectie op afstand meekijken

  In 2019 komt er dus weer een  nieuwe tachograaf. Deze tacho kan meer, en geeft met name inspectiediensten meer mogelijkheden en ook nog op afstand. Maar automatisch op afstand boetes uitschrijven mag niet. Als gegevens in orde zijn, moeten ze worden gewist.  
 • Wat zou Paccar zijn zonder DAF?

  Voor DAF betekende de overname door Paccar een prachtige overlevingskans na het faillissement in 1993. De vrees bestond aanvankelijk dat DAF naar Amerikaans model een soort assemblagefabriek zou worden. 
 • Wat zou DAF zijn zonder Paccar?

  We zagen dit nog prille jaar een paar typische berichten voorbij komen over Paccar en DAF. In de eerste plaats het bericht dat bol stond van de records voor Paccar. Opmerkelijker is dat DAF-topman Harrie Schippers verhuist naar de VS. Hij maakte een opvallende promotie.
 • Calais: Rijp voor Mad Max truck

  Steeds als je denkt dat het echt niet slechter kan worden blijkt helaas het tegendeel. De acties om 'The Jungle' bij Calais te ontruimen hebben nog meer geweld tegen vrachtwagens en hun chauffeurs veroorzaakt dan we voor mogelijk hielden.
 • 'Vanwege een kapotte vrachtwagen...'

  De Duitse ANWB, de ADAC, waarschuwt transportbedrijven en eigen rijders dat ze er goed aan doen de smeerolievoorschriften van hun trucks nauwgezet te gehoorzamen. De Duitse instantie heeft als aangewezen pechservice een haarscherp beeld van wat er allemaal stuk gaat langs de weg. Op hun website...
 • Betz verloor driekwart van omzet

  De afgelopen december overleden Willi Betz moest in zijn leven heel wat pieken en dalen beleven. Van de top uit 2008, toen het bedrijf een omzet van een miljard euro boekte, verviel Betz in een bedrijf dat onlangs nog met moeite 250 miljoen omzette.
 • Duitsland loopt binnen op de maut

  De exploitant van het Duitse vrachtwagentolsysteem Toll Collect, rapporteert dat er in 2015 dertig miljard kilometer is afgelegd door trucks op Duitse wegen die daarover tol hebben betaald. Een jaar eerder werd nog over 28 miljard kilometer tol afgedragen. De Duitse schatkist incasseerde zo 44...
 • TLN waarschuwt voor nieuwe problemen bij Calais

  TLN waarschuwt dat er vandaag wederom problemen bij Calais kunnen ontstaan, omdat Franse overheden het geïmproviseerde vluchtelingenkamp grotendeels willen ontruimen. Een deel van de bewoners krijgt nog een week om te verhuizen naar containerwoningen die de overheid ter beschikking stelt. Doen...
 • TVM camera geen neuspeuterpolitie

  Er is heel veel ophef ontstaan over de camera systemen die TVM wil inbouwen als preventiemiddel. Schending van de privacy! roepen de bonden in koor, maar is dat ook zo? Is hier sprake van een neuspeuterpolitie?
 • Bonden tegen filmen chauffeurs tijdens werk

  Verzekeringsmaatschappij TVM start binnenkort met een proef om het rijgedrag van vrachtwagenchauffeurs te analyseren met behulp van camera’s. Daarmee zegt TVM dat het de veiligheid op de weg wil vergroten. Tegelijkertijd heeft TVM aan de vakbonden meegedeeld dat het de aldus verkregen data...
 • Mercedes maakt een lange neus..

  Mercedes-Benz is één van de weinige merken die nog een torpedo model verkoopt. Ok, het is een model wat je niet dagelijks ziet, maar ze bouwen hem wel degelijk. Nieuw is dat er voortaan ook meer krachtige motoren onder de verlengde neus staan.
 • Vijftien euro verdiend met negen uur werk

  In Vlaardingen zijn wederom chauffeurs bekeurd die sliepen in hun cabine op een plek waar dat volgens de gemeente niet mag. De gemeente heeft een locatie aangewezen waar dit wel mag. De chauffeurs die op een andere plaats stonden moeten een bekeuring van 149 euro betalen. 
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.