Truck Blog

 • Chinese Truck of the Year

  De Chinezen gaan hard, heel hard. De traditionele oude torpedo truckjes maken in een heel rap tempo plaats voor moderne, op Europese leest geschoeide trekkers- met opleggers en het is slechts een kwestie van tijd voordat die ook in West Europa opduiken.
 • TLN: halve maatregelen bij chauffeurstekort

  TLN zegt op de eigen website dat het 'constateert' dat er een groeiende behoefte is aan nieuwe chauffeurs. Dit valt samen met het feit dat een grote groep chauffeurs de komende jaren met pensioen mag. TLN zegt dat het samen met het Ministerie van SZW maatregelen gaat treffen. 
 • De vele levens van een De Rooy truck

  Wat hebben een groene Iveco, een oranje Ginaf en een blauwe DAF rallytruck met elkaar te maken? Het kenteken! Collega Alex Miedema dook in de geschiedenis van de BR-LV-74, een rallytruck van Team De Rooy die vele levens blijkt te hebben!
 • Rijden op gas wordt volwassen!

  Steeds meer bedrijven rijden, vaak gedwongen door hun opdrachtgever, op gas. Tot nu toe was dat vaak een kwestie van heel veel compromissen maar het wordt steeds beter. Na Iveco komt nu ook Scania met een geautomatiseerde versnellingsbak, en dat is een mooie stap. 
 • Eén Europees tolkastje: kan dat?

  Een drietal Duitse bedrijven, T-Systems International GmbH, Daimler AG en DKV Euroservice streven naar samenwerking op gebied van het ontwikkelen en leveren van Europese elektronische toldiensten ("EETS") door heel Europa. Ze willen dat er één tolkastje komt waarmee trucks probleemloos door...
 • CAO: Duitse lonen dit jaar al 2,4% omhoog

  TLN maakt werk van een nieuwe CAO. Ze meldt zelfs dat de CAO 'gemoderniseerd ' moet worden. Maar uit het voorstel blijkt daar weinig van. Er wordt 1,25 procent loonsverhoging geboden in 2017 en eenzelfde verhoging in 2018. Op zich een veelbelovende stap, ware het niet dat TLN het mes zet in de...
 • Snoeien met een helikopter!

  Tijdens zo'n 1000 punten test zijn we een week lang bezig met de trucks en dan wil je nog wel eens wat andere bijzondere dingen zien onderweg. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze snoeischaar 2.0?
 • Klassieke camper

  Vorige week was ik onderweg in Duitsland voor de 1000 punten test. We doen dat vanaf Raststatte Hochwald aan de A1 en bij het wisselen van truck is er altijd wel tijd voor een rondje over de parking. Deze keer trof ik een wel heel bijzondere camper aan!
 • God als bijrijder?

  Religie speelt een belangrijke rol maar wij zijn wat minder gewend om daar voor uit te komen. In andere landen zijn ze daar wat directer in zo ook in Roemenië, getuige het opschrift op deze DAF truck.
 • Afsluiting Merwedebrug is een lastige!

  ''Het plotselinge verbod voor vrachtverkeer over de Merwedebrug heeft grote gevolgen voor de logistieke stromen. Maatregelen ter versteviging van de brug verdienen daarom de hoogste prioriteit.'' Bij deze woorden van TLN kan BIGtruck zich alleen maar aansluiten.
 • Zijn we zeeblind?

  Onder de naam 'zijn we zeeblind?' verschijnt er binnenkort een boeiende documentaire over de uitstoot die veroorzaakt wordt door de zeevaart. Een goede zaak want wij kunnen wel blijven investeren in Euro-6, als zo'n olieboot vervolgens onze milieuwinst weg ligt te dampen dan schiet het nog niet op.
 • Uit de lengte of uit de breedte..

  De discussie in Europa over voertuigafmetingen speelt zich eigenlijk alleen maar af over de lengte van de trucks. Wordt het 18,50 of 25,25 meter in de toekomst? En blijven opleggers beperkt tot 13,6 meter of zit daar ook nog rek in?
 • Daimler: Pedalen en spiegels worden overbodig

  Bij de introductie in de VS van de nieuwe Freightliner Cascadia, maakte de hoogste baas van dat merk enkele duidelijke opmerkingen over toekomstige ontwikkelingen in de truckcabine. De nieuwe Cascadia is volgens Mercedes acht procent zuiniger dan het vorige model, dat alweer negen jaar...

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef is onze acount manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche. 

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media.