Truck Blog

 • Frankrijk: Bezig met een gelijk speelveld

  Frankrijk heeft de handen vol aan het (internationale) wegvervoer en doet er veel aan om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Maar dat leidt ook tot excessen waarvan Nederlandse chauffeurs en of bedrijven wel eens lelijk het slachtoffer kunnen worden. 
 • Lonen kunnen omhoog, maar...

  Vriend en vijand, dus werkgevers en werknemers en zelfs het opper-orgaan van onze economie, De Nederlandsche Bank, zijn het erover eens: de lonen kunnen omhoog. De Bank onderschrijft waar het Centraal Bureau voor de Statistiek al voor waarschuwde, aandeelhouders verdienen te veel, werkend...
 • Inspectie controleert strenger op lichte trucks

  De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert de controles op bestelauto’s en kleine vrachtauto’s flink op. Vooral lichtere trucks, en dan met name van pakket- en koeriersdiensten, worden intensiever gecontroleerd op overbelading, papieren en op de rij- en rusttijden. 
 • Canada zoekt 52.000 chauffeurs

  Op korte termijn ontstaat er in Canada een tekort van 52.000 chauffeurs, melden Canadese media. De generatie babyboomers gaat zachtjes an met pensioen, waardoor het genoemde aantal chauffeurs de komende vier jaar nieuw zou moeten instromen. Of dit ook gaat gebeuren is maar zeer de vraag. 
 • Staken helpt, blokkeren loont!

  In een beschaafde wereld maakt je onderling afspraken met elkaar. Democratie betekent dat je volksvertegenwoordigers aanwijst die jouw belangen behartigen en daar moet je dan maar op vertrouwen. Heel soms mogen we zelf nog onze mening komen uitleggen middels een referendum, maar dat is vaak een...
 • Ineens weet je het, ik word machinist!

  Of het vak van chauffeur nog wel leuk is? Soms twijfel ik er aan met alle gedoe rondom stakingen, blokkades, digitale tacho's en weet ik niet wat allemaal. Toch blijft zo'n snorrende V8 een argument maar daarvoor hoef je dus helemaal niet op een truck te rijden!
 • Bouwjaren en verjaardagen

  In Hardenberg stond Scania stil bij de 125e verjaardag van het merk. Daarvoor hadden ze de eerste Scania die ooit in Zwolle van de band liep meegenomen naar de Evenementenhal.
 • De Connected truck en de Belgische tol

  Onlangs waren we bij Dailmer om daar alles te horen over onder meer de zegeningen van de 'connected truck.' dat is een truck die elektronisch communiceert met alles en iedereen en dat maakt het leven een stuk eenvoudiger. tenminste, dat is de bedoeling.
 • 39 miljoen voor 'spotters'?!

  Vandaag maakte TLN bekend dat het ministerie voor enkele projecten bedoeld om de filedruk te verminderen, 39 miljoen euro uittrekt. Alsof transporteurs en eigen rijders voor de grap in de file staan. Er is een groot bedrag voor nodig om ze op andere gedachten te brengen, zegt TLN namens Den Haag. 
 • Aerodynamische trucks

  Hoewel we de laatste tijd erg de focus leggen op aerodynamica is dat niks nieuws. Stroomlijnen is al zo oud als de auto zelf en dat geld ook voor trucks.
 • Platooning gaat het worden. Doe jij mee?

  Er is veel te doen over platooning. Zo veel, dat ik me eigenlijk niet kan heugen dat we ooit eerder zo veel eensgezindheid tussen overheid en industrie hebben gezien. TLN roept bedrijven op zich te melden als ze mee willen doen.
 • Word de Belgische kilometerheffing een Duitse puinhoop?

  Het lijkt allemaal flink mis te zijn met de implementatie van de Belgische kilometerheffing, als we de berichten van TLN zo lezen. Deze berichten komen de redactie van BIGtruck Online Magazine bekend voor: In 2003 ging het precies zo met de invoering van de maut in Duitsland. Ook daar was er...
 • Black is beautiful in Hardenberg

  Transport Compleet is in Hardenberg van start gegaan. Opvallend is dat alle truckmerken er zijn en er zelfs een actiemodel aan wagen, om de beurs wat meer aanzien te geven. Zo pakt Scania uit met de Crown Edition van de R-Serie en showt Renault de High Edition van de T-Serie.
 • Ashok met roetfilter

  Het Britse trotse merk Leyland werd ooit overgenomen door Paccar maar in India leeft het voort als Ashok Leyland. Een merk wat nou niet direct bekend staat om zijn moderne trucks maar de ontwikkelingen gaan door, ook in India..
 • De Fransen..

  Het is ook altijd wat met die Fransen. In calais kijken ze al jaren de andere kant op en intussen gaat het chauffeurtje pesten gewoon door.

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef is onze acount manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche. 

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media.