Truck Blog

 • Voorbereid naar Calais

  De ellende in Calais lijkt altijd nog erger te kunnen. Niet alleen hordes vluchtelingen maken het leven van Eurotunnel lastig, ook de techniek lijkt het nu af te laten weten.
 • Een hete kerst!

  Het dreigt een behoorlijk hete kerst te worden dit jaar. Niet alleen zijn de temperaturen veel te hoog voor de tijd van het jaar, ook verder lijkt alles in de brand te staan.
 • Woord van het jaar: Sjoemelsoftware

  Net op het moment dat ze bij Pon in Leusden dachten dat de hele storm over de vermeende uitstoot fraude van VW wat geluwd was stak de wind nog een keer behoorlijk op. 'Sjoemelsoftware' is officieel uitgeroepen tot 'woord van het jaar 2015' in de Dikke Vandale.  
 • Suiker op in Hoogkerk?

  De bietencampagne is nog in volle gang maar niet lang meer. Dit jaar stopt de campagne eerder dan we gewend zijn al vlak na de kerst zoals het er nu naar uit ziet.
 • DAF geeft een motor kado

  Het is december en dat is hoe je het ook wend of keert toch de pakjesmaand. DAF Trucks besloot ook een kadootje weg te geven, en wel in de vorm van een complete truckmotor!
 • Scania in de etalage?

  Volgens verschillende bronnen zou de Volkswagen Groep overwegen om Scania te verkopen. VW heeft keihard geld nodig in verband met 'dieselgate' en één van de opties is om de Zweedse truckbouwer van de hand te doen.
 • Leyland en DAF raakten met elkaar verweven

  Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië is de 400.000ste truck van de band gekomen sinds de opening van de huidige productiefaciliteiten in 1980. De betreffende truck – een DAF XF 460 FTP-trekker – werd overhandigd aan Carr’s Flour uit Silloth in Cumbria in het noordwesten van het land. 
 • Don't Panic!

  Een naam verzinnen voor een transportbedrijf kan heel eenvoudig zijn. Neem nou deze uit Aruba: Don't Panic!
 • Scania 93M 280 gerestaureerd

  Het merk Scania is zonder twijfel het meest gerestaureerde en verzamelde truckmerk. Toch weten sommigen mij te verrassen door te kiezen voor een wat minder voor de hand liggend model.
 • Op weg naar Dakar

  Na de Pré-Proloog en de nodige team presentaties hier en daar in het land gaat het nu dan echt gebeuren. De teams zijn onderweg naar Latijns Amerika.
 • Renault Trucks niet op 'thuiswedstrijd' Solutrans

  Van oorsprong is Solutrans een beurs voor trailers, waar de trucks later bij kwamen. Nu heeft het nogal gerommeld in tentoonstellingsland, ook bij ons. Maar dat Renault Trucks niet te zien was op het trucksfeestje wat zich afspeelt in de eigen achtertuin van dit merk, was toch wel...
 • Enorme boete voor Wetron

  Wetron in Weert is veroordeeld tot een boete van een kwart miljoen Euro wegens het illegaal inzetten van Roemeense chauffeurs. Daarnaast werd het bedrijf veroordeeld tot boetes wegens overtredingen van de arbeidstijdenwet.
 • Een Bentley op Truckblog?

  Wat is dat nou, een Bentley op Truckblog? Jazeker.. Als je zo'n lomp ding weet te ontwerpen voor een prijs waarvoor je probleemloos twee hele dikke trekkers kunt kopen dan heb je hier een plekje verdiend..
 • Girteka en Waberer's komen onze kant op

  Vandaag werd bekend dat het Litouwse bedrijf Girteka een belang neemt in het Deense Thermo Transit. De reus en klein duimpje, want Thermo Transit heeft 400 trailers en Girteka heeft er dik 3.000. De omvang van Girteka en die van Waberer's geven aan hoe het wegvervoer in Europa verandert. 
 • Wemmers betreurt uitlekken ILT rapport

  Wemmers Transport uit Bleskensgraaf ligt onder vuur. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil het transportbedrijf voor de rechter slepen vanwege het illegaal tewerkstellen van goedkope buitenlandse chauffeurs.
 • De Boer Tijnje investeert in Euro-6

  De Boer Transport Service BV in mijn woonplaats Tijnje is druk aan het investeren. Na jaren kwam er enige tijd geleden een nieuwe DAF XF in de nieuwe kleuren en nu zijn daar twee nieuwe Scania trekkers aan toegevoegd.De DAF trekker is een hele bijzondere, want deze drie asser kwam als...
 • Hans Stacey weer in een MAN

  Eén van de opvallende transfers in de Dakar voor 2016 is de move die Hans Stacey maakte. Hij verruilde de Iveco van Team de Rooy voor een MAN rallytruck van het Veka team.
 • De Iveco's van Jan & Zn

  Voor BIGtruck nummer 3 uit november 2013 maakte ik een reportage over een zwaartransport met Jan Jongsma en zonen uit Steenwijk. Op het terrein van een waterzuivering in Amsterdam werden een aantal grote silo's geplaatst en voor het transport daar van werd de hulp ingeroepen van Jan.
 • Nieuw van VW en MAN, de TGE

  Nadat Volkswagen jarenlang samen met Mercedes-Benz busjes bouwde komen ze nu met een compleet eigen model. De huidige Crafter serie wordt volgend jaar afgelost door een nieuw model en die zal ook als MAN TGE worden verkocht. Daarmee zijn we terug bij af, want deze move maakten de beide merken...

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef is onze acount manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche. 

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media.